ΑΛΜΥΡΟΣ

Υπογράφηκε η σύμβαση για την αποθήκη υλικών στο δήμο Αλμυρού

υπογράφηκε-η-σύμβαση-για-την-αποθήκη-υ-171731

Εντός τριών μηνών η αποπεράτωση των εργασιών

Στην κατασκευή αποθήκης υλικών προχωράει η δημοτική αρχή Αλμυρού. Ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, υπέγραψε την απευθείας ανάθεση του έργου, σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 12.629,64 ευρώ. Η αποθήκη υλικών θα κατασκευαστεί στη θέση Λασκαραίικα στο καινούργιο αμαξοστάσιο του δήμου. Το κτίριο θα είναι μεταλλική κατασκευή με διαστάσεις 12 μ. πλάτος και 18 μ. μήκος. Για την κατασκευή του έχει ήδη εκπονηθεί μελέτη, ενώ η σύμβαση του έργου προβλέπει αποπεράτωση εντός τριών μηνών από την έναρξη των εργασιών. Η αποθήκη υλικών, σύμφωνα με το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, προβλέπεται να λειτουργήσει οργανωμένα με αποθηκάριο, ο οποίος θα καταγράφει τα υλικά και τα εργαλεία της Υπηρεσίας Πρασίνου και Καθαριότητας που βγαίνουν από το κτίριο και την παράδοσή τους.

Να επισημανθεί ότι το αμαξοστάσιο είναι έκτασης δέκα στρεμμάτων, έχει περιφραχτεί και με την ολοκλήρωση της αποθήκης θα συγκεντρωθούν όλα τα οχήματα του δήμου εκεί όπως και η Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνο Βαλαμβούτη, σήμερα ο δήμος έχει 60 οχήματα εκ των οποίων τα 30 βρίσκονται διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία από το Αχίλλειο μέχρι την Ανάβρα. Η Υπηρεσία Πρασίνου και Καθαριότητας στεγάζεται σήμερα σε αποθήκη κοντά στο Κέντρο Υγείας χωρίς να έχει περιφραγμένο χώρο για τα εν λειτουργία οχήματά της.

Ο κ. Βαλαμούτης είπε ότι «με την πλήρη λειτουργία τόσο του αμαξοστασίου όσο και της αποθήκης υλικών η Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου θα λειτουργήσει περισσότερο οργανωμένα απ’ ότι σήμερα, ενώ θα μπει τάξη στα υλικά που χρησιμοποιούνται. Επιπλέον, τα οχήματα θα φυλάσσονται και θα περιοριστεί αν όχι εκμηδενιστεί το φαινόμενο κλοπής ανταλλακτικών, που υπάρχει σε μεγάλη διάσταση σήμερα» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου