ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή οι τρεις αρχηγοί της συμμορίας με ηρωίνη

στη-φυλακή-οι-τρεις-αρχηγοί-της-συμμορ-172885

Απολογήθηκαν χθες στην Ανακρίτρια οι έξι συλληφθέντες

Στη φυλακή οδηγήθηκαν χθες μετά την απολογία τους στην Ανακρίτρια Βόλου οι τρεις αρχηγοί της 8μελούς εγκληματικής οργάνωσης για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, η οποία εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών την Τετάρτη μετά από πολύμηνη παρακολούθηση.

Το ζευγάρι Βολιωτών που εμφανίζονταν φτωχοί, καθώς είχαν κάρτες αλληλεγγύης και σίτισης, αλλά προέκυψε ότι διακινούσουν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών τζιπ μεγάλου κυβισμού κρίθηκε προφυλακιστέο, όπως και ο 58χρονος Αθηναίος, μετά την απολογία τους αργά το μεσημέρι.

Οι τρεις αρχηγοί κατηγορούνταν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τη διεύθυνσή της και διακεκριμένες περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών. Στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά 904 γραμμάρια ηρωίνης, ποσότητα που αντιστοιχεί σε 9.000 δόσεις «λευκού θανάτου», ενώ από τον Οκτώβριο εκτιμήθηκε από την αστυνομική έρευνα ότι διακίνησαν άλλα 1.200 γραμμάρια ηρωίνης, που ισοδυναμούν με 12.000 δόσεις «λευκού θανάτου». Από τα δύο κιλά ηρωίνης εκτιμάται ότι έβγαλαν κέρδος 70.000 ευρώ.

Οι υπόλοιποι τρεις από τους πέντε συλληφθέντες που κατηγορούνταν ότι είχαν περιφερειακό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση (καθώς οι δύο είναι έγκλειστοι των φυλακών Λάρισας) ανάμεσά τους και ο Βολιώτης καταστηματάρχης, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο.

Στο μεταξύ, στα χέρια της Ανακρίτριας Βόλου υπάρχει πλούσιο υλικό από την πολύμηνη παρακολούθηση των κατηγορουμένων με τα κινητά τους τηλέφωνα από την Αστυνομία.

Να επισημανθεί ότι οι αστυνομικοί κατά τις έρευνες βρήκαν και κατάσχεσαν εκτός της ηρωίνης και κάνναβη βάρους 220,1 γραμμαρίων και 204 ναρκωτικά χάπια.

Επιπλέον κατάσχεσαν μία ηλεκτρονική ζυγαριά, το χρηματικό ποσό των (11.715,05) ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση, (3) φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ένα tablet, επίσης ως μέσο διευκόλυνσης για τη διακίνηση ναρκωτικών όπως και (12) κινητά τηλέφωνα και (14) κάρτες SIM, καθώς επίσης (5) οχήματα, από τα οποία τέσσερα I.X. επιβατικά αυτοκίνητα και ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου