ΤΟΠΙΚΑ

Συνελήφθη και ο δεύτερος ληστής

συνελήφθη-και-ο-δεύτερος-ληστής-173222

Για τις δύο ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στα μέσα Οκτωβρίου

Συνελήφθη και ο δεύτερος ληστής, ο οποίος στα μέσα Οκτωβρίου με τη συνδρομή άλλων τριών λήστεψαν δύο ηλικιωμένους στο Βόλο έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους και ασκώντας βία.

Ο 36χρονος παρουσιάστηκε χθες στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου οικειοθελώς και συνελήφθη καθώς εις βάρος του εκδόθηκε ένταλμα από την Ανακρίτρια Βόλου. Στην Ανακρίτρια έχει ήδη απολογηθεί ο ένας εκ των δραστών και έχει κριθεί προφυλακιστέος.

Ο 36χρονος συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε χθες ενώπιον της Ανακρίτριας και ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη. Στο μεταξύ κρατείται.

Υπενθυμίζεται ότι βραδινές ώρες στις 16 Οκτωβρίου 2015, ο 36χρονος με 20χρονο ομόφυλό του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν σε οικία 86χρονου ημεδαπού και με τη χρήση βίας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι οι δράστες, που ήταν τέσσερις συνολικά μεταξύ τους και δύο 18χρονοι, τις πρώτες πρωινές ώρες στις 19 Οκτωβρίου 2015, μετέβησαν στην οικία 87χρονης ημεδαπής. Εκεί, δύο απ’ αυτούς, αφού διέρρηξαν την κεντρική είσοδο, εισήλθαν στο εσωτερικό και με τη χρήση βίας αφαίρεσαν μία χρυσή βέρα, ένα χρυσό σταυρό με αλυσίδα και το χρηματικό ποσό των 12 ευρώ, ενώ οι άλλοι δύο συνεργοί τους παρέμεναν εξωτερικά, έχοντας το ρόλο «τσιλιαδόρου».

Τα αφαιρεθέντα χρυσαφικά – κοσμήματα βρέθηκαν σε ενεχυροδανειστήριο της πόλης, όπου τα είχε παραδώσει ο 20χρονος, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην ηλικιωμένη.

Να επισημανθεί ότι οι κατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν όλο αυτό το διάστημα λόγω παρέλευσης του Αυτοφώρου.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου