ΤΟΠΙΚΑ

Φουλ από κόσμο καφέ, εστιατόρια, μπαρ, εμπορικά

φουλ-από-κόσμο-καφέ-εστιατόρια-μπαρ-ε-173808

Αύξηση ύψους έως και 50% σε σχέση με πέρυσι είχε η εστίαση στο Βόλο. Καφέ, μπαρ, εστιατόρια δούλεψαν στο φουλ, με τους επαγγελματίες του κλάδου να είναι ευχαριστημένοι.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών, Γιάννης Γρηγορίου, είπε ότι ανήμερα των Χριστουγέννων η αύξηση ήταν της τάξεως του 30% και τη δεύτερη μέρα έφτασε στο 50%.

Εσφυζαν από ζωή τα καταστήματα τα Χριστούγεννα. Σε αυτό συνέβαλαν οι καλές καιρικές συνθήκες, αλλά και ο στολισμός της πόλης. «Διέρρευσε ότι ο Βόλος είναι η πιο φωταγωγημένη πόλη στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα, ότι η πόλη γιορτάζει», επισήμανε ο ίδιος.

Ολα τα καταστήματα, κάθε ενδιαφέροντος, με φαγητό ή καφέ, μπαράκια, κέντρα νυχτερινής διασκέδασης ήταν φουλ, καθώς τόσο οι επισκέπτες όσο και οι Βολιώτες το διασκέδασαν. «Ο κόσμος σκόρπισε στα μαγαζιά», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Ωστόσο, δε συνέβη το ίδιο και τις προηγούμενες μέρες της εβδομάδας των Χριστουγέννων. «Υπήρχε ακριβώς η αντίθετη εικόνα. Η κίνηση ήταν υποτονική», πρόσθεσε.

Οι καταστηματάρχες έχουν τώρα το βλέμμα στραμμένο στην Πρωτοχρονιά. Ο κ. Γρηγορίου είπε ότι αν χαλάσουν οι καιρικές συνθήκες όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, τότε δεν είναι γνωστό πως θα πάει η Πρωτοχρονιά. «Υπάρχουν ήδη κρατήσεις, αλλά θα δούμε πώς θα κινηθεί το υπόλοιπο των εορτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα Χριστούγεννα, πάντως, έδωσαν ανάσα. «Το τριήμερο δούλεψε για να μην κοπεί το ρεύμα από τους επαγγελματίες. Να βγουν οι υποχρεώσεις. Όμως, τα καταγεγραμμένα χρέη δύσκολα βγαίνουν», κατέληξε.

Εσφυζε από ζωή η αγορά

Πλημμυρισμένη από κόσμο ήταν χθες τελευταία Κυριακή του χρόνου η εμπορική αγορά του Βόλου, η οποία ήταν ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Πλήθος κόσμου έκανε αγορές για την Πρωτοχρονιά. Τα μαγαζιά ήταν γεμάτα, με τους εμπόρους να είναι χαμογελαστοί.

Ηταν ένα καλό τριήμερο, σχολίασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Κωνσταντίνος Τσέλιος και πρόσθεσε όμως ότι: «από ’κει και πέρα δεν συγκρίνουμε με άλλες χρονιές».

Το ενδιαφέρον του εμπορικού κόσμου εστιάζεται τώρα στο πώς θα κινηθεί η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε. «Υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα ενόψει της Πρωτοχρονιάς. Η κίνηση φαίνεται ότι θα είναι καλή, καθώς ο κόσμος θα πάρει και το δεύτερο κομμάτι του μισθού. Οι αγορές ξεκίνησαν από την Τετάρτη και φαίνεται ότι θα συνεχίσουν έτσι», είπε ο ίδιος.

Να επισημανθεί ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου διοργανώνει για αύριο, Τρίτη, στις 8 το βράδυ συναυλία με Βολιώτες καλλιτέχνες στον πεζόδρομο της Ερμού στο ύψος της Τοπάλη για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο κ. Τσέλιος απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής σε κάθε ενδιαφερόμενο. «Στόχος είναι να ενισχυθεί με γάλα και τρόφιμα το Ίδρυμα «Ασπρες Πεταλούδες» και με δώρα το Ορφανοτροφείο Βόλου», κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου