ΤΟΠΙΚΑ

Επάρκεια προϊόντων στα κρεοπωλεία της Μαγνησίας

επάρκεια-προϊόντων-στα-κρεοπωλεία-τη-175761

Πρωί – απόγευμα θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Πλήρως εφοδιασμένα είναι τα κρεοπωλεία για τις καθιερωμένες αγορές των Χριστουγέννων αν και ακόμη η κίνηση στα καταστήματα είναι προς στιγμήν διερευνητικού περιεχομένου και το καταναλωτικό κοινό δύσπιστο.

Οπως είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Μαγνησίας, Αντώνης Κανελλόπουλος, στην αγορά υπάρχει επάρκεια προϊόντων σε όλα τα είδη. Το Σωματείο καλεί τους καταναλωτές όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος να υποστηρίξει τα παραδοσιακά κρεοπωλεία τα οποία είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της παραγωγής και του καταναλωτή.

Οι τιμές των προϊόντων είναι πολύ καλές, είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «παρουσιάζουν είτε πτώση ή παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι».

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Σωματείου, ενημέρωσε η τιμή του αρνιού έπεσε κατά 7- 8% και διαμορφώνεται στα 9 ευρώ το κιλό όταν πέρυσι ήταν 9,80 ευρώ το κιλό, ενώ το χοιρινό κοστίζει από 4,5 ευρώ το κιλό έως 6,5 ευρώ το κιλό όπως και πέρυσι, το μοσχάρι 10 ευρώ το κιλό επίσης με σταθερή τιμή συγκριτικά με το 2 014, όπως και η γαλοπούλα, με τιμή 7,80 ευρώ το κιλό.

Για την κίνηση στα κρεοπωλεία, είπε ότι υπάρχει μία διστακτικότητα του κόσμου. «Μπαίνουν στα μαγαζιά, αλλά δεν κάνουν αγορές καθώς περιμένουν να πληρωθούν» συμπλήρωσε κι επισήμανε ότι η κίνηση στα καταστήματα του είδους ξεκινά προπαραμονή και παραμονή Χριστουγέννων.

Σε αυτήν την κατεύθυνση και τα κρεοπωλεία κινούνται συντηρητικά. Ο κ. Κανελλόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι προμήθειες γίνονται με μέτρο σε σχέση με πέρυσι λόγω της οικονομικής ανέχειας.

Καλούμαστε όλοι να δείξουμε υπομονή και κατανόηση, να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο όσο το δυνατόν καλύτερα» είπε ο ίδιος. Να επισημανθεί ότι τα κρεοπωλεία λειτουργούν με το εορταστικό ωράριο, είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα μέχρι και τις 9 το βράδυ. Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 6 το απόγευμα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου