ΤΟΠΙΚΑ

Ζωηρή κίνηση στην αγορά του Βόλου

ζωηρή-κίνηση-στην-αγορά-του-βόλου-176255

Αγορές σε όλα τα είδη, αν και συγκρατημένες

Χαμογελάνε τα Χριστούγεννα στην εμπορική αγορά του Βόλου. Ο πεζόδρομος της Ερμού σφύζει από ζωή. Οι καταναλωτές με την καταβολή των μισθών του Δημοσίου ξεκίνησαν και κάνουν τις καθιερωμένες αγορές. Εμποροι και καταναλωτές είναι ικανοποιημένοι, οι μεν πρώτοι από την κίνηση, οι δε δεύτεροι από την επάρκεια των προϊόντων και την υψηλή ποιότητα.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Οπως είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Κώστας Τσέλιος, οι προσδοκίες τώρα του εμπορικού κόσμου είναι η κίνηση να ενταθεί περαιτέρω και το διήμερο των Χριστουγέννων να είναι καλό για την αγορά του Βόλου.

«Οι καταναλωτές επισκέπτονται πλέον τα καταστήματα όχι για να κάνουν έρευνα αγοράς, αλλά για να αγοράσουν τα είδη που έχουν ανάγκη», ανέφερε και διευκρίνισε ότι οι αγορές αφορούν σε όλα τα είδη, δεν είναι στοχευμένες. Ωστόσο, φαίνεται ότι το καταναλωτικό κοινό κινείται αυστηρά με βάση τον οικογενειακό προϋπολογισμό. «Αγοράζουν τα πάντα, πλην όμως δεν ξοδεύουν περισσότερα χρήματα από εκείνα που προγραμματίστηκαν. Εξάλλου, αρκετοί καταναλωτές δεν είναι εξοικειωμένοι με την κάρτα και το ρευστό είναι περιορισμένο», επισημάνθηκε.

Οι περισσότερες από τις αγορές γίνονται με χρήματα. «Αν η πληρωμή είχε γίνει νωρίτερα, ο κόσμος θα είχε αρχίσει τις αγορές πιο μπροστά. Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση έχει αφήσει την αγορά στην τύχη της», είπε ο κ. Τσέλιος.

Προς επίρρωση ισχυρίστηκε ότι αυτές τις μέρες θα μπορούσαν να περάσουν ένα νομοσχέδιο που να ελαφρύνει τις δόσεις των ελεύθερων επαγγελματιών ώστε να κάνουν και οι επαγγελματίες Χριστούγεννα. «Με τις πολιτικές εξελίξεις του τελευταίου χρόνου η αγορά υπέστη σημαντικό πλήγμα, ωστόσο δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο ενίσχυσης. Αντίθετα, βλέπουμε εκβιαστικά μέτρα να προωθούνται, να κατάσχουν ακίνητα», κατέληξε.

Το ωράριο της αγοράς

Η αγορά σήμερα Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015, παραμονή Χριστουγέννων θα είναι ανοιχτή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Επίσης θα είναι ανοιχτή την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015 επίσης στο διάστημα από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Από τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015 έως την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015 τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου