ΤΟΠΙΚΑ

Εξιχνίαση σειράς κλοπών από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας

εξιχνίαση-σειράς-κλοπών-από-την-υποδι-178299

Στα χέρια της Αστυνομίας δύο κλέφτες

Στα χέρια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου έπεσαν χθες δύο κλέφτες μετά από συντονισμένες έρευνες για κλοπές – διαρρήξεις για διαφορετικές υποθέσεις.

Πρόκειται για έναν 31χρονο ο οποίος κατηγορείται για πέντε διαρρήξεις – κλοπές σε πέντε μέρες και έναν 36χρονο εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μία κλοπή και μία απόπειρα κλοπής προχθές το βράδυ.

Αναλυτικά, πέντε διαρρήξεις – κλοπές από καταστήματα και αυτοκίνητα εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, η οποία μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα οδηγήθηκε στο δράστη των πράξεων, έναν 31χρονο Βολιώτη, που έχει απασχολήσει στο παρελθόν με παρόμοιες πράξεις.

Ο δράστης συνελήφθη χθες το μεσημέρι καθώς βραδινές ώρες Δευτέρας ξημερώματα Τρίτης διέρρηξε διαδοχικά ένα βιβλιοπωλείο, ένα γραφείο Συλλόγου και ένα αυτοκίνητο από το εσωτερικό των οποίων αποπειράθηκε να αφαιρέσει αντικείμενα χωρίς θετικό αποτέλεσμα.Επιπλέον, προσπάθησε να διαρρήξει και δεύτερο Ι.Χ. από το οποίο αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό.

Προανακριτικά προέκυψε ότι την περασμένη Παρασκευή αποπειράθηκε επίσης να ανοίξει ένα αυτοκίνητο. Ο 31χρονος θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Βόλου.

Καταδίκη κλέφτη

Ηταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και δεν καταλάβαινε τι έκανε. Αυτή ήταν η απάντηση 36χρονου Βολιώτη, ο οποίος καταδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για κλοπή και απόπειρα κλοπής.Ο 36χρονος προχθές το βράδυ έσπασε την πόρτα σπιτιού 32χρονου και έκλεψε τον υπολογιστή του και το ποσό των 280 ευρώ. Στη συνέχεια αποπειράθηκε να κλέψει μονοκατοικία 41χρονης πλην όμως έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή.

Ωστόσο ο 36χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς και συνελήφθη καθώς αναγνωρίστηκε από τους παθόντες. Συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε στην Εισαγγελία και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης δικάστηκε στο Αυτόφωρο και καταδικάστηκε σε 18μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή. Με το πέρας της δίκης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Συλλήψεις

Στο μεταξύ, το αστυνομικό δελτίο κατέγραψε χθες τη σύλληψη 36χρονου Βολιώτη από την ΟΠΚΕ, καθώς σε έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή του εννέα ναρκωτικά χάπια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου