ΤΟΠΙΚΑ

Γλιτώνουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων μετά από παρέμβαση της ΟΕΒΕΜ

γλιτώνουν-τη-ρύθμιση-των-100-δόσεων-μετά-184222

Δεν θα χαθούν οι ρυθμίσεις για τις τρέχουσες εισφορές που πληρώθηκαν στο διάστημα από 1 έως 4 Δεκεμβρίου 2015

Ικανοποιήθηκε το αίτημα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας να μη χάσουν τις ρυθμίσεις των 100 δόσεων οι επαγγελματίες λόγω καθυστέρησης στην καταβολή των τρεχουσών εισφορών ορισμένων ημερών όχι μόνο σε επίπεδο Μαγνησίας αλλά και πανελλαδικά.

Μετά το πρόβλημα που υπήρξε με τους περίπου δεκαπέντε επαγγελματίες στη Μαγνησία και την παρέμβαση της ΟΕΒΕΜ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τρύφωνας Πλαστάρας είπε ότι ο Υποδιοικητής του ΟΑΕΕ, Δημήτρης Χριστοφορίδης, δεσμεύτηκε ότι η καταβολή των τρεχουσών εισφορών του ε’ διμήνου του 2015 στο διάστημα από 1/12/15 έως τις 4/12/15 δεν θα επιφέρει απώλεια ενεργών ρυθμίσεων ή δικαιώματος κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, όμως ως εκπρόθεσμες θα επιβαρυνθούν με τις νόμιμες προσαυξήσεις.

Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία της Ομοσπονδίας σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς δίνει το δικαίωμα στους ασφαλισμένους, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τις τρέχουσες οφειλές να μη χάσουν τη ρύθμιση την οποία πληρώνουν κανονικά στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.

«Ευχαριστούμε τον Υποδιοικητή κ. Χριστοφορίδη για την άμεση ανταπόκριση και ελπίζουμε ότι αυτή η μικρή παράταση που δόθηκε πρέπει να πάρει μόνιμο χαρακτήρα και για Γλιτώνουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων μετά από παρέμβαση της ΟΕΒΕΜ Δεν θα χαθούν οι ρυθμίσεις για τις τρέχουσες εισφορές που πληρώθηκαν στο διάστημα από 1 έως 4 Δεκεμβρίου 2015 τη συνέχεια» είπε ο κ. Πλαστάρας. Ο ίδιος εξήγησε ότι το χρονικό περιθώριο μίας εβδομάδας – δέκα ημερών κρίνεται ως απαραίτητο, καθώς αρκετοί συνταξιούχοι γονείς καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών παιδιών τους, αφού ένας μεγάλος αριθμός ελεύθερων επαγγελματιών δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθει.

Η Ομοσπονδία ζήτησε από τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ παράλληλα την άμεση αύξηση των δόσεων αναφορικά με τις τρέχουσες ρυθμίσεις, καθώς ο αριθμός των δόσεων (12) είναι εξαιρετικά μικρός και αντιστοιχεί σε μεγάλα ποσά ή σε κάθε περίπτωση δυσβάσταχτα σε σχέση με τους παράλληλους διακανονισμούς.

Ασχολείται τέλος με το ασφαλιστικό, το οποίο καίει αυτή τη στιγμή τους επαγγελματίες του ΤΕΒΕ ενόψει συνταξιοδότησης, καθώς ο συμψηφισμός οφειλών έως 25.000 ευρώ με τη σύνταξη καταργήθηκε. Η εξέλιξη αυτή καθιστά δυσχερή τη συνταξιοδότηση πολλών επαγγελματιών που βρίσκονται με οφειλές μερικών χιλιάδων ευρώ. Η Ομοσπονδία κινείται διεκδικητικά απέναντι και σε αυτό το θέμα, κατέληξε ο κ. Πλαστάρας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου