ΤΟΠΙΚΑ

Συνελήφθη στην Αγριά Αλβανός κακοποιός

συνελήφθη-στην-αγριά-αλβανός-κακοποι-186740

Το Μάρτιο του 2013, άνοιξε πυρ με άλλους επτά κατά φρουρών και αστυνομικών για την απόδραση δώδεκα αλλοδαπών κρατούμενων

Στην Αγριά συνελήφθη από την ΟΠΚΕ προχθές το βράδυ ο ένας από τους οχτώ κακοποιούς που στις 22 Μαρτίου του 2013 στις 8.30 το βράδυ άνοιξαν πυρ κατά των σκοπών της εξωτερικής φρούρησης του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων, με αποτέλεσμα να αποδράσουν δώδεκα Αλβανοί κρατούμενοι για ληστείες και κλοπές από τη Γ2 πτέρυγα και να τραυματιστούν σοβαρά δυο εξωτερικοί φρουροί.

Πρόκειται για 34χρονο Αλβανό, ο οποίος αναζητούταν όλο αυτό το διάστημα και τον τελευταίο καιρό υπήρχαν πληροφορίες ότι βρίσκεται στη Αγριά. Η γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση στήθηκε μετά από την έκδοση εντάλματος και η σύλληψη, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε καφετέρια της πόλης στις 9 το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ συνέλαβαν τον 34χρονο και άλλα δύο άτομα με τα οποία κάθονταν στο ίδιο τραπέζι. Αμεσα ξεκίνησε η διαδικασία ταυτοποίησής του 34χρονου, ενώ οι άλλοι δύο προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο κακοποιός θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Τρικάλων προκειμένου να απολογηθεί για τις πράξεις του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εναντίον του έχουν σχηματιστεί κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού κατά συρροή, άμεση συνέργεια σε στάση κρατουμένων από κοινού, διακεκριμένη παράνομη οπλοφορία κρατούμενων από κοινού, διακεκριμένη παράνομη οπλοφορία πολεμικού τυφεκίου και χειροβομβίδων από κοινού και οπλοχρησία κατά συρροή από κοινού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης για την απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων τότε ανέφερε τα εξής: «Πρωτοφανή ένοπλη επίθεση στρατιωτικού τύπου με καλάσνικοφ και ρίψη χειροβομβίδων που εξερράγησαν δέχθηκε το Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων χθες το βράδυ περί τις 8.30 μ.μ. και ώρα που οι κρατούμενοι δεν είχαν ακόμη εισέλθει στα κελιά τους.

Αγνωστοι δράστες χωρισμένοι σε δυο ομάδες, με δυο οχήματα και βαρύτατο οπλισμό, άνοιξαν πυρ κατά των σκοπών εξωτερικής φρούρησης, αλλά και κατά του οχήματος της περιπόλου του σωφρονιστικού καταστήματος που βρισκόταν έξω από αυτό και το οποίο βρέθηκε ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά. Επίσης, πυρά δέχθηκαν όχημα της Αστυνομίας που είχε διατεθεί για την ενέργεια ελέγχων σε κοντινό σημείο και προσέγγιζε το Κατάστημα Κράτησης, καθώς και έτερο σταθμευμένο έξω από αυτό περιπολικό.

Κατά την ανταλλαγή των σφοδρών πυρών που διήρκεσαν πλέον της μισής ώρας και μετέτρεψαν την περιοχή σε πεδίο μάχης τραυματίστηκαν στην κοιλιακή χώρα δυο εξωτερικοί φρουροί, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Οπως διαπιστώθηκε, 11 αλλοδαποί κρατούμενοι για εγκλήματα ληστειών και κλοπών κατάφεραν να αποδράσουν από τη Γ2 πτέρυγα του Καταστήματος Κράτησης εκμεταλλευόμενοι την ένοπλη συμπλοκή των αγνώστων δραστών με τις εκεί ευρισκόμενες δυνάμεις».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου