ΤΟΠΙΚΑ

Εκαψε την πεθερά του στη μύτη με τσιγάρο

εκαψε-την-πεθερά-του-στη-μύτη-με-τσιγάρ-186803

Συνέχεια οικογενειακής βίας στα Δικαστήρια

Εριξε κάτω την 65χρονη πεθερά του, την άρπαξε από τα μαλλιά και την έκαψε στη μύτη με το τσιγάρο του, ενώ την απείλησε ότι θα την καθαρίσει!

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε χθες 45χρονο Βολιώτη για ενδοοικογενειακή βία που συνέβη τον Ιούλιο του 2014 σε δεκαέξι μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Οπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ο κατηγορούμενος επιτέθηκε στην πεθερά του κατά τη διάρκεια επίσκεψής του για να δει το παιδί όταν εκείνη τον ενημέρωσε για τα ασφαλιστικά μέτρα που θα έβγαιναν εναντίον του την επομένη.

Ο 45χρονος βρήκε εκτός ελέγχου και επιτιθέμενος στην πεθερά του φώναζε ότι εκείνη φταίει για όλα και ότι θα την σκοτώσει. Στο Δικαστήριο εξετάστηκαν ως μάρτυρες κατηγορίες τόσο η εν διαστάσει σύζυγός του όσο και η πεθερά αλλά και άλλο οικογενειακό πρόσωπο που αναφέρθηκαν εκτενώς στη συμπεριφορά του κατηγορουμένου. Το Τριμελές δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον καταδικασθέντα. Εξάλλου, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε 40χρονο Βολιώτη για ενδοοικογενειακή βία επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με αναστολή. Το οικογενειακό επεισόδιο συνέβη τον Απρίλιο του 2014, ενώ ο καταδικαστείς φιλοξενούταν στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του προκειμένου να δει το παιδί.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι κατά τη διάρκεια τσακωμού εκείνος τη χτύπησε και της έσπασε το ένα δάχτυλο του χεριού. Το Δικαστήριο έλαβε υπόψη στην ποινή που επέβαλε ότι ο 40χρονος μετά το επεισόδιο επέδειξε καλή συμπεριφορά.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου