ΤΟΠΙΚΑ

Ενδιαφέρον για το πετρέλαιο θέρμανσης

ενδιαφέρον-για-το-πετρέλαιο-θέρμανση-189345

Χαμηλές τιμές, χρήση χρεωστικών καρτών αυξάνουν τη ζήτηση

Αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον για τη χρήση του πετρελαίου θέρμανσης έναντι των άλλων καυσίμων. Οι χαμηλές τιμές διάθεσης αλλά και η χρήση χρεωστικών καρτών φαίνεται ότι αύξησε τις παραγγελίες. Ωστόσο, σαφής εικόνα θα υπάρξει από εδώ και στο εξής καθώς μέχρι σήμερα ο χειμώνας δεν ήταν βαρύς.

Η τιμής διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης συγκεκριμένα μειώθηκε φέτος στα 0,80 λεπτά το λίτρο από 0,98 λεπτά που ήταν πέρυσι και προσέλκυσε τους καταναλωτές με παραγγελίες που ξεκίνησαν από τα μέσα Οκτώβρη. Από τότε και μέχρι σήμερα η πορεία των παραγγελιών κρίνεται ικανοποιητική.

Ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας, Αγγελος Τσαβές, είπε ότι αν και η διαδικασία για την επιλογή των δικαιούχων για το επίδομα θέρμανσης καθυστέρησε, ωστόσο οι δικαιούχοι θα πληρωθούν για τα μέχρι τώρα χρήματα που κατέβαλαν για τη θέρμανση στις 2 Φεβρουαρίου. Ο ίδιος είπε ότι η κίνηση φαίνεται να είναι καλύτερη από πέρυσι. «Το πετρέλαιο είναι οικονομικότερο. Ιδίως για τους δικαιούχους του επιδόματος η τιμή πέφτει στα 0,50 λεπτά το λίτρο» πρόσθεσε.

Ικανοποιημένος για τη μέχρι σήμερα πορεία των παραγγελιών δήλωσε και ο πρατηριούχος κ. Κωνσταντίνος Βαρδάκης. «Η κίνηση είναι καλύτερη από πέρυσι» σημείωσε και απέδωσε το γεγονός στη χρήση χρεωστικών καρτών. «Πολύς κόσμος κάνει τις παραγγελίες με κάρτες» ανέφερε ενδεικτικά.

«Βέβαια πραγματική εικόνα θα έχουμε από εδώ και στο εξής καθώς μέχρι σήμερα δεν είχαμε βαρύ χειμώνα. Σίγουρα πάντως ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος θα μειωθεί» συμπλήρωσε. Να σημειωθεί ότι η φόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το πετρέλαιο θέρμανσης αναμένεται να ανοίξει αύριο, Τετάρτη. Ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος εκτιμάται ότι θα είναι περιορισμένος καθώς τα εισοδηματικά κριτήρια είναι χαρακτηρίζονται πολύ χαμηλά. Η Μαγνησία πάντως, εντάχθηκε φέτος στη Β’ Ζώνη από τη Γ’ που ήταν. Σύμφωνα με τη φετινή κλιματική ζώνη η ανώτατη κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά τετραγωνικό είναι τα 15 λίτρα, με ανώτατη συνολική κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά κύρια κατοικία τα 1.200 για άγαμους και τα 1.500 για έγγαμους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου