ΤΟΠΙΚΑ

Στον ανακριτή για τις ληστείες μετά από ένταλμα σύλληψης

στον-ανακριτή-για-τις-ληστείες-μετά-απ-190319

Στα χέρια της Αστυνομίας 18χρονος δράστης

Ενώπιον του Ανακριτή θα οδηγηθεί ο 18χρονος Βολιώτης, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι στις 19 Οκτωβρίου 2015 με τη συνδρομή άλλων τριών ατόμων, ενός συνομηλίκου, ενός 36χρονου και ενός 20χρονου απέσπασαν με τη χρήση βίας 12 ευρώ και δύο χρυσά κοσμήματα από 86χρονη μετά από «έφοδο» στην οικία της.

Η εξιχνίαση που έκανε εντός τεσσάρων ημερών από τις καταγγελίες δύο ληστειών το πρώτο 20ήμερο του Οκτωβρίου 2015 η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου προχώρησε από τη Δικαιοσύνη με την παραπομπή των κατηγορουμένων σε απολογία.

Μετά την πρόοδο της προανάκρισης εκδόθηκε το πρώτο ένταλμα σύλληψης και ο 18χρονος θα οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή για να απολογηθεί με τις πράξεις με τις οποίες βαρύνεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος κρατείται από χθες και σήμερα θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Βόλου συνοδεία αστυνομικών.

Οπως έγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, δύο ηλικιωμένοι έζησαν, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, τον εφιάλτη στα χέρια των κουκουλοφόρων ληστών. Στη μία περίπτωση η λεία ήταν 50 ευρώ, ενώ στη δεύτερη χρηματικό ποσό μόλις 12 ευρώ και δύο χρυσά κοσμήματα που αφαιρέθηκαν από το χέρι και το λαιμό της ηλικιωμένης που έγινε θύμα τους.

Τα κλοπιμαία χρυσαφικά κατέληξαν σε ενεχυροδανειστήριο του Βόλου, όπου εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου προέκυψε ότι βραδινές ώρες στις 16 Οκτωβρίου 2015, ο 36χρονος με τον 20χρονο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν σε οικία 86χρονου ημεδαπού και με τη χρήση βίας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ. Επιπλέον, από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι οι τέσσερις δράστες, οι δύο 18χρονοι, τις πρώτες πρωινές ώρες στις 19 Οκτωβρίου 2015, μετέβησαν στην οικία 87χρονης ημεδαπής. Εκεί, δύο απ’ αυτούς, αφού διέρρηξαν την κεντρική είσοδο, εισήλθαν στο εσωτερικό και με τη χρήση βίας αφαίρεσαν μία χρυσή βέρα, ένα χρυσό σταυρό με αλυσίδα και το χρηματικό ποσό των 12 ευρώ, ενώ οι άλλοι δύο συνεργοί τους παρέμεναν εξωτερικά, έχοντας το ρόλο «τσιλιαδόρου».

Τα αφαιρεθέντα χρυσαφικά – κοσμήματα βρέθηκαν σε ενεχυροδανειστήριο της πόλης, όπου τα είχε παραδώσει ο 20χρονος, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην ηλικιωμένη.

Να επισημανθεί ότι οι κατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν όλο αυτό το διάστημα λόγω παρέλευσης του Αυτοφώρου.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου