ΤΟΠΙΚΑ

Αχ. Μπέος: «Οι μάσκες έπεσαν»

αχ-μπέος-οι-μάσκες-έπεσαν-195979

Δεν θα επιτρέψουμε η πόλη να γίνει εμπόλεμη ζώνη, είπε ο δήμαρχος Βόλου

Η δημοτική αρχή Βόλου δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί η πόλη σε εμπόλεμη ζώνη, ανέφερε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου και σε συνέχεια της προχθεσινής συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου για την έκδοση ψηφίσματος καταδίκης των επεισοδίων στις 6 Δεκεμβρίου ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά μερίδας της αντιπολίτευσης του δήμου Βόλου ότι «υποστηρίζουν και συνεργάζονται με ταραχοποιούς, τραμπούκους και κουκουλοφόρους» και ορισμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης ότι «παραποιούν τα λεγόμενά» του.

«Επεσαν οι μάσκες και στον πλέον δύσπιστο για το ποιοί κρύβονται πίσω από τους ταραχοποιούς, τους τραμπούκους και τους κουκουλοφόρους, ποιοι τους υποστηρίζουν και ποιοι είναι οι συνεργάτες τους», υποστήριξε ο δήμαρχος και κατηγόρησε ομάδα ατόμων, τους οποίους χαρακτήρισε «πασόκους, γιαλαντζί αριστερούς, παρτάκηδες, οι οποίοι με σύμμαχο τη διαπλοκή, το σύστημα και τα εργαλεία της δημοσιογραφίας έχουν σκοπό να κάνουν κακό στην πόλη».

«Εμείς δεν κρυφτήκαμε ως δημοτική αρχή, ούτε υπολογίσαμε το κόστος. Τη Δευτέρα θα προβούμε σε επίσημη ανακοίνωση. Ομως με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση στο συμβούλιο για το ψήφισμα, έπεσαν οι μάσκες και στον πλέον δύσπιστο. Κατάλαβαν όλοι μέσα από τη χθεσινή ψηφοφορία, οι κύριοι Πατσιαντάδες και οι ανεξάρτητοι τι εκπροσωπούν και ποιοι είναι», ισχυρίστηκε ο δήμαρχος.

«Εβαλαν τα πολιτικά και μικροκομματικά τους συμφέροντα πάνω από την πόλη, όμως, το ψήφισμα και η ανακοίνωση είναι ξεκάθαρη», είπε και πρόσθεσε: «Λυπάμαι πολύ, καθώς γνωρίζω από τέτοιες πρακτικές, στοχοποιήσεις, πήγα φυλακή».

Σε ό,τι αφορά τους αναρχικούς ή τους κουκουλοφόρους είπε ότι η αποδοκιμασία των είκοσι στην πρόσφατη εκδήλωση για την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων από τον κόσμο δεν επισημάνθηκε σκοπίμως. «Για πρώτη φορά η πόλη αντέδρασε κι έχουμε υποχρέωση να μεταφέρουμε στον κόσμο τι θέλουν οι πολλοί», συμπλήρωσε.

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ότι: «Δεν έχω αντίρρηση με τις ιδεολογίες τους. Είναι δικαίωμά τους να αντιδρούν, να διαμαρτύρονται, να έρχονται σε κόντρα με την εξουσία. Ομως, μέχρι εκεί. Ο Βόλος δε νομοθετεί, δεν ασκεί εξουσία, δεν κυβερνάει. Είναι μία φιλόξενη και δημοκρατική πόλη σε δημοκράτες, αριστερούς, κομμουνιστές, φασίστες, δεξιούς, ομοφυλόφιλους, άνδρες, γυναίκες, παιδιά», είπε και πρόσθεσε: «Ας σεβαστούν όλοι αυτοί που έρχονται σε αυτή την όμορφη πόλη του Βόλου τους πολίτες και να μη δημιουργήσουν επεισόδια. Αυτό είναι το πνεύμα τόσο του ψηφίσματος όσο και των δηλώσεων την περασμένη Τρίτη». Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι παραποιήθηκαν τα λεγόμενά του και ισχυρίστηκε ότι «ήδη αυτά τα δημοσιογραφικά σκουπίδια, τα φτύνει ο κόσμος και νομίζουν ότι ψιχαλίζει». Απευθύνοντας έκκληση πρόσθεσε: «Προστατέψτε και αγαπήστε το Βόλο. Σοβαρευτείτε για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής. Πάντως, η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να δώσει το κίνητρο αυτό που περιμένουν κάποιοι, μία εμπόλεμη ζώνη. Οι περιουσίες των πολιτών, η πόλη, οι επιχειρήσεις και οι απλοί πολίτες δεν ευθύνονται να τρώνε τα δακρυγόνα της Αστυνομίας».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι τη Δευτέρα θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα η δημοτική αρχή για το μέλλον σε αυτές τις περιπτώσεις της πόλης γιατί κάποιοι νομίζουν ότι θα επιτρέψουμε ο Βόλος να γίνει εμπόλεμη ζώνη. «Μία ολόκληρη πόλη στέλνει το μήνυμα, ας πάνε όπου θέλουν εκεί όπου έχουν ευθύνη για το κατάντημα της χώρας. Ο δήμος Βόλου δεν φέρει καμία ευθύνη», κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

«Ηθικοί αυτουργοί όποιου βανδαλισμού»

Στην αντεπίθεση ο δήμαρχος Βόλου κατά της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Στη σφοδρή επίθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε χθες, σε ανάλο- γο ύφος, ο δήμος Βόλου.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

«Η βία και οι κουκουλοφόροι εκφραστές της έχουν πλέον πρόσωπο και ταυτότητα στο Βόλο. Προσωποποιούνται στους δημοτικούς συμβούλους και στα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που μετέρχονται κάθε μέσου, συνήθως γελοίου, για να αποφύγουν να καταδικάσουν τους βανδαλισμούς και τις ζημίες που προκαλούνται στη δημοτική περιουσία, αλλά και στην περιουσία πολιτών, επειδή ακριβώς προκαλούνται από τους γνωστούς σε αυτούς και αγνώστους στους υπολοίπους «μπαχαλάκηδες»

Είναι πλέον φανερό στον κάθε πολίτη ότι εφεξής όποια ζημιά, όποιος βανδαλισμός, όποιος τραμπουκισμός επιχειρηθεί στην πόλη του Βόλου έχει συγκεκριμένο ηθικό αυτουργό και συγκεκριμένα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που φανατικά, και με πρωτοφανή κουτοπονηριά και υποκρισία, αποφεύγουν να καταδικάσουν και να απομονώσουν αυτά τα στοιχεία. Οι ίδιοι κομματικοποιώντας το κράτος και καταργώντας τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της χρησιμοποιούν την προσωρινή τους εξουσία, όπως γενικούς γραμματείς, κυβερνητικούς βουλευτές κ.α., για να εξοντώσουν όσους δεν τους είναι αρεστοί και στέκονται εμπόδια στις ορέξεις τους, όπως στην περίπτωση του κ. Αχιλλέα Μπέου.

Ας αφήσουν, συνεπώς, τα παχιά λόγια και τα λοιπά φληναφήματα και ας χρησιμοποιήσουν και τα άλλα όργανα εξουσίας που έχουν στη διάθεσή τους για να προστατεύσουν την πόλη και τους πολίτες. Ή τουλάχιστον την πειθώ τους προς γνωστούς και «αγνώστους» συντρόφους τους… Η αλήθεια είναι ότι αν κάποιοι είναι περαστικοί αυτοί δεν είναι άλλοι από εκείνους τους γιαλαντζί Αριστερούς που επέλεξαν να συνεχίσουν τις πρακτικές του φαύλου και σάπιου ΠΑΣΟΚ σε βάρος της κοινωνίας και του λαού μας

Σε ό,τι αφορά δε την καραμέλα της Ιστορίας και του Πολιτισμού της πόλης μας, οφείλουμε να δηλώσουμε ότι έχουμε ένα πανικό όταν συνειδητοποιούμε ότι τύποι σαν το Γαργάλα ή την Κοκκινάκη αυτοϊκανοποιούνται αξιολογώντας εαυτούς και αλλήλους ως περιπτώσεις που προφανώς πρέπει να αναφερθούν με χρυσά γράμματα σε αυτές».

«Να τελειώσει η πολιτική υποκρισία»

Απαντούν στη δημοτική αρχή οι έξι ανεξαρτητοποιηθέντες δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου

Ανακοίνωση κατά της δημοτικής αρχής Βόλου ότι επιχειρεί να παρασύρει την αντιπολίτευση στους περίεργους διαδρόμους της αυτοδικίας και της υποκατάστασης της νομιμότητας με ομάδες εφόδου, εξέδωσαν χθες -σε συνέχεια της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου για την έκδοση ψηφίσματος καταδίκης των επεισοδίων στις 6 Δεκεμβρίου- οι ανεξαρτητοποιηθέντες δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Ανδρέου Μεϊκοπούλου, Ιάσων Αποστολάκης, Κώστας Γαργάλας, Ματθαίος Δραμητινός, Φωτεινή Κοκκινάκη και Ιωάννης Μολοχίδης.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν: «Είναι γνωστή πλέον η άρνηση της Δημοτικής Αρχής να εισάγει προς συζήτηση πλήθος ψηφισμάτων συμπαράστασης σε συνδημότες μας, που με βίαιο και καταστροφικό τρόπο κάποιοι τους άλλαξαν τη ζωή απολύοντάς τους. Ομως σήμερα υπερέβη εαυτόν και κατέθεσε ψήφισμα καταδίκης των γεγονότων της 6ης Δεκέμβρη.

Το ψήφισμα ήρθε δυο ημέρες μετά τις άκρως εμπρηστικές και διχαστικές δηλώσεις του Αχ. Μπέου περί συγκρότησης ομάδων «μονομάχων», περί αυτοδικιών και άλλων «περίεργων» και φυσικά δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία γιατί λίγο πριν προηγήθηκε η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής που όλως τυχαίως χρησιμοποίησε κι εκείνη την ίδια φρασεολογία.

Επειδή έχουμε μάθει να μιλάμε με ευθύ τρόπο κι ότι έχουμε να πούμε το λέμε πάντα χωρίς κουκούλες ή κράνη, αυτό δεν άρεσε στον δήμαρχο που μας αφαίρεσε ακόμη και το δικαίωμα να ολοκληρώσουμε τη τοποθέτησή μας. Με οχετούς λάσπης κι όποιον πάρει ο χάρος, αμύνθηκε για ακόμα μια φορά προκειμένου να ολοκληρώσει ακόμη ένα σώου του. Την ώρα που μιλούσε για την αντιμετώπιση της βίας με «πόνο ψυχής», την ίδια ώρα ασκούσε βία (λεκτική προς το παρόν κι ανάμεσα καμιά απειλή).

Η θέση μας λοιπόν αφού δεν ακούστηκε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ότι τα φαινόμενα αυτά δεν αντιμετωπίζονται με ψηφίσματα- σώου, όπως αυτό, αλλά με διάλογο, ουσιαστική ανάλυση των αιτιών, με παιδεία, με άμβλυνση των αντιθέσεων, με ωριμότητα στην αντιμετώπιση κρίσεων και προσπάθεια για εξάλειψη των αιτιών που τα δημιουργούν. Και ως προς αυτό η Δημοτική Αρχή Μπέου ακριβώς τα αντίθετα κάνει, καταλήγοντας ακόμη πιο ανώριμη κι απ’ αυτόν που παρασύρεται ή ενθουσιάζεται ή δεν αναλογίζεται τις συνέπειες που έχει η πράξη του και που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν και οδηγούν και αυτόν και τον συμπολίτη του σε απόλυτο αδιέξοδο.

Και κάνει τα αντίθετα γιατί τα φαινόμενα της παρεκτροπής και της «βίας» πολιτικά τα διδάσκει (σχήμα λόγου) η ίδια μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κάποτε λοιπόν θα πρέπει να τελειώσει η πολιτική υποκρισία που επιχειρεί να παρασύρει την αντιπολίτευση στους περίεργούς διαδρόμους της αυτοδικίας και της υποκατάστασης της νομιμότητας με ομάδες εφόδου {που μας γυρίζουν στην σκοτεινή εποχή των τρικύκλων του Γκοτζαμάνη}.

Κύριοι της δημοτικής αρχής, αναγνωρίζουμε την δύσκολή, ποινική θέση που βρίσκεσθε, μην συνεχίζετε το αγαπημένο «άθλημα σας» πετάω την μπάλα στην εξέδρα, γιατί αυτή η πόλη έχει πολιτισμό και ιστορία και εσείς είστε προσωρινοί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου