ΤΟΠΙΚΑ

Ανακάλεσε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στα Σφαγεία Βόλου

ανακάλεσε-την-αύξηση-του-μετοχικού-κε-197043

Το δημοτικό συμβούλιο Βόλου κατά πλειοψηφία

Ανακάλεσε την απόφασή του για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 186.000 ευρώ το δημοτικό συμβούλιο Βόλου στη χθεσινοβραδινή συνεδρίασή του. Η απόφαση ελήφθη με σύμφωνη γνώμη και των παρατάξεων της μειοψηφίας με εξαίρεση την «Επιλογή Ευθύνη – Πάμε Μπροστά» επικεφαλής της οποίας είναι η Νατάσσα Οικονόμου, η οποία ψήφισε λευκό.

Ανοίγοντας τη συζήτηση ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, είπε ότι η δημοτική αρχή θα φέρει ολοκληρωμένη πρόταση στο άμεσο μέλλον προκειμένου ο δήμος να απαλλαγεί και από τα χρέη των νομικών προσώπων, όπως αυτά των σφαγείων. Η μόνη δέσμευση που έδωσε επί του παρόντος ο δήμαρχος στο Σώμα ήταν ότι τα σφαγεία θα κλείσουν αλλά η δημοτική αρχή αναζητεί τον τρόπο εκείνο ώστε να μην ζημιωθούν τα συμφέροντά της. Τα χρέη της Εταιρείας όπως ενημερώθηκε το Σώμα ανέρχονται στις 500.000 – 600.000 ευρώ.

Από την πλευρά της η επικεφαλής ης «Επιλογής Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» Νατάσσα Οικονόμου είπε ότι ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός θα πρέπει να πάρει θέση και ζήτησε η δημοτική αρχή να δώσει αναβολή στην ανάκληση της απόφασης μέχρι να εκφράσει η περιφέρεια Θεσσαλίας την άποψή της.

Ωστόσο, τα αίματα άναψαν στη συνεδρίαση όταν πήρε το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Νίκολαος Χαυτούρας, ο οποίος αναφέρθηκε στην εμπειρία του όταν του προτάθηκε να αναλάβει διευθύνων σύμβουλος επί δημαρχίας Σκοτινιώτη.

Ο κ. Χαυτούρας κατήγγειλε ότι έγινε πλιάτσικο και κατηγόρησε την κ. Οικονόμου ότι όταν ζήτησε να ενημερωθεί τι θα απαντήσουν στην Ε.Ε. για τα χρήματα που δόθηκαν για την επένδυση του είπε «να μην στεναχωριέται, όπως έχουν καλυφθεί όλοι οι άλλοι θα καλύψουμε και εσένα». Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «αδιαφόρησαν και οι άλλες αντιπολιτεύσεις» και ζήτησε να υπάρξει σοβαρότητα στο θέμα από τη νέα δημοτική αρχή.

«Λυπάμαι πραγματικά για το συνάδελφο» είπε απαντώντας στις καταγγελίες Χαυτούρα η Ν. Οικονόμου. Η ίδια ζήτησε να «θυμηθεί ο συνάδελφος ότι όταν φοβόταν του είπε να βάλει ορκωτό λογιστή να ψάξει τα πράγματα». Η επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» είπε ακόμη ότι ολόκληρος φάκελος έχει πάει στη Δικαιοσύνη από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου