ΤΟΠΙΚΑ

Ζήτημα ημερών η αργία

ζήτημα-ημερών-η-αργία-198411

Την ερχόμενη εβδομάδα εκτός απροόπτου η συζήτηση της προσφυγής του Αχιλλέα Μπέου στο ΣτΕ

«Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι και οι 27 που έχουμε την τύχη της πόλης στα χέρια μας για το σχεδιασμό», είπε ο δήμαρχος και διευκρίνισε ότι αν η συγκεκριμένη απόφαση του Γενικού Γραμματέα είναι σε ισχύ θα το αποφασίσει το ανώτατο δικαστικό όργανο, δηλαδή το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο θα προσφύγει προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του, σύμφωνα με το δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος.

Ο κ. Μπέος είπε ότι η υπόθεση θα συζητηθεί στο ΣτΕ την ερχόμενη εβδομάδα και εξαπέλυσε επίθεση, ισχυριζόμενος ότι «τόσο έντονα αυτοί οι άνθρωποι προσπάθησαν να έρθει όσο πιο γρήγορα η απόφαση, καθώς επί σειρά ετών έτρωγαν με χρυσά κουτάλια και ξαφνικά η νέα δημοτική αρχή έκοψε τον ομφάλιο λώρο τους».

Εξέφρασε την ελπίδα, «εκείνοι που θα κρίνουν την πράξη αργίας να είναι έντιμοι, να έχουν ήθος, ακεραιότητα και αξία και να μην ενδώσουν σε πολιτικές πιέσεις» και αναρωτήθηκε αν είναι τυχαίο για τη γρήγορη έκδοση της απόφασης που η δημοτική αρχή στάθηκε όλο αυτόν τον καιρό δίπλα στον πολίτη, κατήγγειλε σωρεία σκανδάλων, άνοιξε πόλεμο με τη διαπλοκή.

«Η δημοτική αρχή δέχεται 15 μήνες λυσσαλέο πόλεμο. Συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι παραποιούν τα γεγονότα και την αλήθεια, καθώς τους κόπηκαν τα μεροκάματα. Για πρώτη φορά βουλευτής εν ενεργεία στρέφεται κατά του πρώτου πολίτη της πόλης, διολισθαίνοντας όχι μόνο σε πολιτικό ατόπημα αλλά και ηθικό. Οι εκπρόσωποι αυτής της κυβέρνησης, είτε βουλευτές, είτε στελέχη έχουν ξεκινήσει τον πόλεμο μαζί με τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους. Απειλούσαν, εκβίαζαν μέσα από τις εκπομπές τους, τα ραδιόφωνα, τα site το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης», υποστήριξε.

Ο κ. Μπέος επιφυλάχτηκε να αναφερθεί σε όλα τα σκάνδαλα αναλυτικά όταν έρθει η ώρα, όπως είπε, όπως για την ΕΡΓΗΛ και τα φορτηγά. «Η νέα δημοτική αρχή θα είναι κόντρα με όλους όσοι λυμαίνονται την πόλη. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα ταμεία του δήμου Βόλου θα είναι κλειστά για πάντα γι’ αυτούς τουλάχιστον μέχρι το 2019. Η δε αργία μου -και αυτό είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει να το καταλάβουν- θα είναι μικρή και προσωρινή», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος Βόλου ευχήθηκε να πρυτανεύσει η λογική αναφορικά με την υπόθεσή του, αλλά και να «μη βιώσει ποτέ κανείς πως είναι να στοχοποιείται από ένα σύστημα – κυβέρνηση και να αντέχει. Να γίνονται παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη αλλά και σε θεσμικά όργανα».

Ο ίδιος απέδωσε τη δύναμη της αντοχής του στον κόσμο, ο οποίος όπως είπε του ζητάει να κατέβουν σε διαδήλωση διαμαρτυρίας. «Αυτόν τον αγώνα θα τον κάνω μόνος μου αντρικά, όπως έχω μάθει στη ζωή μου», είπε και πρόσθεσε ότι θα αφήσει να εξελιχθεί η υπόθεση όπως επιβάλλει ο Νόμος, η Δικαιοσύνη, η Δημοκρατία μας».

«Υπάρχει Δικαιοσύνη. Το να παρεμβαίνουν όλοι μαζί λυσσαλέα είναι άδικο», συμπλήρωσε και υποστήριξε ότι «οι δήθεν αριστεροί μιλούν για διωγμούς και είναι ντροπή».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου