ΤΟΠΙΚΑ

Μέτωπο με τους αντιεξουσιαστές ανοίγει ο Αχιλλέας Μπέος

μέτωπο-με-τους-αντιεξουσιαστές-ανοίγ-199363

Η δημοτική αρχή Βόλου και ο κόσμος της πόλης θα αστυνομεύουν τις πορείες, είπε ο δήμαρχος Βόλου

«Φωνή λαού, οργή Θεού. Τελείωσε αυτή η ασυλία». Σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη στο δημαρχείο Βόλου, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, αναφερθείς στα επεισόδια την περασμένη Κυριακή, στην πορεία για τη συμπλήρωση επτά χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, διεμήνυσε ότι η δημοτική αρχή και οι πολίτες του Βόλου θα προστατέψουν την περιουσία της πόλης και δε θα επιτρέψουν να επαναληφθούν ζημιές, «αστυνομεύοντας» ακόμη τις πορείες.

«Σέβομαι όλες τις απόψεις, τα πιστεύω, τις δεοντολογίες κάθε ανθρώπου απέναντι στις πολιτικές των κυβερνήσεων, όμως ο δήμος Βόλου δεν νομοθετεί, δεν ασκεί εξουσία και άρα δεν υπάρχει λόγος για να δημιουργούν επεισόδια κατά της πόλης. Τα κίνητρά τους είναι άλλα», είπε ο δήμαρχος.

Επικαλούμενος τις ζημιές στα λουλούδια, τους κάδους, στην περιουσία της πόλης ο κ. Μπέος είπε ότι «εάν το συντεταγμένο κράτος δεν θέλει να δώσει τέλος στην ανομία 50 τραμπούκων, θα το δώσει ο Βόλος. Είναι ανεπίτρεπτο η Πολιτεία να επιτρέπει σε μία χούφτα τραμπούκων να στρατολογούν μέχρι και μικρά παιδιά ηλικίας 15 – 16 χρονών, όπως στην πρόσφατη διαδήλωση που έκαναν». Εξέφρασε την απορία του πως άνθρωποι με αριστερή σκέψη, δημοκράτες, συμμετέχουν σε διαδηλώσεις δίπλα σε κρανιοφόρους και κουκουλοφόρους.

Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι «την Κυριακή στις 3.30 – 4.00 τα ξημερώματα αυτοκίνητα κατέβασαν πολύ κόσμο στο Πανεπιστήμιο. Μετέφεραν εκεί λάστιχα αυτοκινήτων και κάδους και κλείστηκαν μέσα». Μάλιστα, είπε, ότι η δημοτική αρχή έχει μερικούς από τους αριθμούς των αυτοκινήτων και ένα είναι από τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μπέος αναφέρθηκε και στην εκδήλωση για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου κέντρου της πόλης την Παρασκευή και είπε ότι «για πρώτη φορά ο κόσμος του Βόλου αντέδρασε, γιουχάισε τους τρομοκράτες, που κάθε χρόνο καταστρέφουν την πόλη και τις περιουσίες».

«Από σήμερα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε κάθε ζημιά της πόλης που σχεδιάζουν, ο κόσμος του Βόλου, με πρώτο εμένα προσωπικά, θα είμαστε απέναντί τους. Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν. Εμείς χωρίς κράνη, χωρίς κουκούλες. Αυτοί με κουκούλες. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή για να προστατέψουμε την πόλη μας», είπε και πρόσθεσε ότι «αν οι κυβερνήσεις θέλουν να τους καλύπτουν και να τους χρησιμοποιούν ανάλογα που τους βολεύει, ας το κάνουν. Ομως, εμείς δεν θα τους επιτρέψουμε να καταστρέψουν την πόλη μας, τις περιουσίες των πολιτών», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το εάν έδωσε τα στοιχεία των αυτοκινήτων στην Αστυνομία ο κ. Μπέος είπε ότι «εμείς δεν είμαστε ρουφιάνοι. Ούτε γεννηθήκαμε, ούτε θα γίνουμε. Ενημερώσαμε την Αστυνομία και μέχρι εκεί», ενώ για την πορεία διαμαρτυρίας που έχει προαναγγελθεί για τις 18 Δεκεμβρίου σημείωσε ότι «αν έρθουν να δημιουργήσουν επεισόδια, εμείς, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική αρχή, ο κόσμος θα αστυνομεύσουμε την πορεία. Και να ξέρουν ότι εμείς δέρνουμε δεν κοιτάμε στις πορείες, όπως η Αστυνομία». Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «θα είμαστε κι εμείς στην πορεία. Να δούμε αυτούς τους Πατσιαντάδες, τους Σκοτινιώτιδες που ακολουθούν και δέχονται πίσω στην ουρά τους να είναι οι ταραχοποιοί και να σπάνε την πόλη».

Ο κ. Μπέος εξαπέλυσε επίθεση κατά κινήσεων που παίρνουν μέρος στις πορείες, υποστηρίζοντας ότι είναι υποκριτές δημοκράτες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου