ΤΟΠΙΚΑ

Ακυρη η απόφαση του δήμου Βόλου για τα χριστουγεννιάτικα χωριά

ακυρη-η-απόφαση-του-δήμου-βόλου-για-τα-χ-200429

Στην εν μέρει ακύρωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Βόλου για τη σύναψη μισθωτικής σύμβασης για μέρος της πλατείας Πανεπιστημίου περίπου 1540 τ.μ. και μέρος της πλατείας Ρ. Φεραίου, περίπου 5040 τ.μ., με σκοπό τη δημιουργία λούνα παρκ, χωριού του Αη – Βασίλη, παγοδρομίου, καρουζέλ, θεματικού πάρκου της Plan Toys, καλλιτεχνικών εργαστηρίων, εργαστηρίων ζαχαροπλαστικής προχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την απόφασή της, η εκμίσθωση δεν αφορά σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις αλλά πλήρη ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων, καθώς προκύπτουν στοιχεία εμπορικής δραστηριότητας και ανάθεση εγκατάστασης και λειτουργίας ψυχαγωγικών παιδειών.

Για να λειτουργήσουν ψυχαγωγικές παιδείες απαιτείται άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας. Ο Δήμος Βόλου έχει υποχρέωση ελέγχου των εγκαταστάσεων όχι μόνο κατά το χρόνο εγκατάστασης των ψυχαγωγικών παιδειών αλλά και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του.

Η απόφαση κάνει αναφορά στο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για εγκατάσταση υγειονομικού ενδιαφέροντος παρασκευής και διάθεσης πρόχειρων γευμάτων των οποίων η βραχυχρόνια λειτουργία μόνο κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται κατά την καλοκαιρινή περίοδο και για συγκεκριμένη θέση. Για τις περιγραφόμενες δραστηριότητες της σύμβασης η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αναφέρει ότι δεν εμπίπτουν στην έννοια των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων δηλαδή θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις (συναυλίες, μουσικές παραστάσεις) και τα ψυχαγωγικά θέματα (παραστάσεις επαγγελματιών καλλιτεχνών).

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου