ΤΟΠΙΚΑ

Μπάχαλο η Κτηματική Υπηρεσία μετά την κατάργηση των αυτοτελών τμημάτων

μπάχαλο-η-κτηματική-υπηρεσία-μετά-την-206040

Διεκπεραίωση υποθέσεων με καθυστέρηση διετίας

Τεράστιο αντίκτυπο στη διεκπεραίωση υποθέσεων της Δημόσιας Περιουσίας έχει για το ΤΕΕ Μαγνησίας η κατάργηση του Αυτοτελούς Τμήματος της Κτηματικής Υπηρεσίας στο Βόλο και η δημιουργία νέας Διεύθυνσης με έδρα στη Λάρισα. Πλέον η καθυστέρηση φτάνει τα δύο έτη.

Η συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ συζήτησε εκτενώς το θέμα και αποφάσισε να παρέμβει προς το υπουργείο Οικονομικών. Οπως επισημάνθηκε, υπάρχουν μεγάλες δυσλειτουργίες, καθώς ούτε καν οι προβλεπόμενες επιτροπές από το Νόμο 4271 δεν έχουν συσταθεί, αφού δεν εκδόθηκαν οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις.

Την ίδια στιγμή η Μαγνησία συγκεντρώνει το μεγαλύτερο όγκο υποθέσεων συγκριτικά με άλλους Νομούς καθώς έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή.

Η Διοικούσα Επιτροπή θα θίξει το θέμα με έγγραφο προς το υπουργείο Οικονομικών, κάνοντας παράλληλα τις προτάσεις της σε συνεργασία με τους υπαλλήλους της Κτηματικής Υπηρεσίας, οι οποίοι έχουν υποβάλλει σχετικά υπομνήματα στο υπουργείο.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο συζήτησε και το θέμα των νομοτεχνικών προβλημάτων του Νόμου 4030/11 σε σχέση με τις αρμοδιότητες και τη λειτουργία των ελεγκτών δόμησης κι αποφάσισε επίσης να παρέμβει προς το κεντρικό ΤΕΕ. Η πρόεδρος του ΤΕΕ, Νάνσυ Καπούλα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στο τελικό στάδιο των οικοδομών αν προκύψουν διαφορές στον έλεγχο, οι εργασίες διακόπτονται, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένα εύλογο περιθώριο για αναθεώρηση – τροποποιήσεις.

Αλλα νέα του ΤΕΕ

Συγκροτήθηκε εκ νέου η Επιτροπή για τους παραδοσιακούς οικισμούς του Πηλίου, η οποία είχε τέσσερις μήνες να συνεδριάσει καθώς δεν υπήρχε εκπρόσωπος αναπληρωτής μηχανικός της Αρχαιολογίας. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση όρισε υπάλληλό της αρχιτέκτονα μηχανικό. Η πρώτη συνεδρίασή της αναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Συνεδριάσεις ξεκίνησε και το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής μετά από 1,5 μήνα διακοπής λόγω παραίτησης δύο εκπροσώπων του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων. Το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής άρχισε και πάλι να συνεδριάζει με την απαρτία των εκπροσώπων του ΤΕΕ και του Πανεπιστημίου, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα κοινοποιηθεί και η απόφαση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου