ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένη ετοιμότητα, άρτια εκπαίδευση

αυξημένη-ετοιμότητα-άρτια-εκπαίδευσ-212634

Απέδειξαν οι πυροσβέστες σε άσκηση στη Β’ ΒΙ.ΠΕ.

Αυξημένη ετοιμότητα, γρήγορα αντανακλαστικά και άρτια εκπαίδευση αποδείχτηκε ότι έχει η Πυροσβεστική της ΒΙ.ΠΕ. και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, οι οποίες πραγματοποίησαν χθες άσκηση στο εργοστάσιο παρασκευής λιπασμάτων «ΓΑΒΡΙΗΛ & ΣΙΑ Ε.Π.Ε», που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Ο εγκλωβισμένος υπάλληλος στο χώρο αποθήκευσης μεταφέρθηκε έγκαιρα με φορείο από τους πυροσβέστες εκτός του εργοστασίου, δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες των γιατρών του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο. Η φωτιά περιορίστηκε στην αρχική εστία πριν επεκταθεί στο χώρο της παραγωγής, ενώ οι πυροσβέστες άριστα συνεργαζόμενοι απέτρεψαν την εκδήλωση πυρκαγιάς στα προϊόντα από την υπερθέρμανση. Η άμεση αντιμετώπιση της πυρκαγιάς σε πρώτο χρόνο από την ομάδα πυρασφάλειας του εργοστασίου και ο άρτιος εξοπλισμός του με ό,τι προβλέπει η κείμενη νομοθεσία είχαν σαν αποτέλεσμα την πλήρη κατάσβεση σε γρήγορο χρόνο.

Ο πύραρχος, Χαράλαμπος Πόζογλου, Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, σε δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ είπε ότι «στην άσκηση έλαβαν μέρος τρία οχήματα, δύο της Β’ ΒΙ.ΠΕ Βόλου και ένα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου με συνολικό προσωπικό δεκαπέντε ατόμων.

Το σενάριο περιελάμβανε φωτιά στο εργοστάσιο και διάσωση ατόμου. Ηταν μία άσκηση, η οποία είχε επιτυχία, άλλωστε και κάποιο λάθος να έγινε, οι ασκήσεις αυτό το σκοπό έχουν, να επισημάνουμε λάθη και παραλείψεις. Ωστόσο, μπορώ να πω ότι τα πήγαμε πολύ καλά και σε επίπεδο Διοίκησης θα μπορούσα να δώσω τα συγχαρητήριά μου για την άσκηση στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο εργοστάσιο επισημαίνοντας ότι «τα συστήματα πυρασφαλείας, που διαθέτει η εν λόγω επιχείρηση είναι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, επαρκέστατα. Η ομάδα πυρασφαλείας λειτούργησε σε πρώτο χρόνο μέχρι να έρθουν τα πυροσβεστικά οχήματα» πρόσθεσε.

«Υπάρχει ετοιμότητα από τους συναδέλφους και υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης» δήλωσε από την πλευρά του ο επιπυραγός Γιώργος Βλότζος, Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Β’ ΒΙ.ΠΕ Βόλου.

Οπως είπε, «πραγματοποιήσαμε σήμερα άσκηση στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου παραγωγής και συσκευασίας λιπασμάτων «ΓΑΒΡΙΗΛ & ΣΙΑ», με σκοπό να εντοπίσουμε λάθη και παραλείψεις και επίσης να βελτιώσουμε τη συνεργασία με το προσωπικό του εργοστασίου ώστε σε αντίστοιχο πραγματικό συμβάν να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Υπάρχει ετοιμότητα και από τους συναδέλφους και υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης. Βέβαια η εκπαίδευση πρέπει να είναι συνεχής. Θα συνεχίσουμε με ασκήσεις και σε άλλα εργοστάσια» συμπλήρωσε.

Ικανοποιημένος από την ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δήλωσε ο συνιδιοκτήτης της επιχείρησης Αναστάσιος Γαβριήλ. « Η επέμβασή της ήταν αμεσότατη, δεν χρειαζόταν η άσκηση για να αποδειχτεί αυτό, ενώ και το εργοστάσιο είναι σχετικά καινούργιο, έξι ετών, οπότε έχει όλα τα τελευταία μέσα πυροπροστασίας που προβλέπονται αλλά και ομάδα πυρασφάλειας» συμπλήρωσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου