ΤΟΠΙΚΑ

Συνεργασία με Τράπεζες για λύση στα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια

συνεργασία-με-τράπεζες-για-λύση-στα-κό-214696

Ζήτησαν τραπεζικοί διαμεσολαβητές της Τράπεζας της Ελλάδας

Το μήνυμα ότι σε συνεννόηση με την Τράπεζα μπορεί να βρεθεί βιώσιμη λύση εκτός Δικαστηρίων μετέφερε χθες ο τραπεζικός διαμεσολαβητής διαπιστευμένος από την Τράπεζα της Ελλάδας, Παντελής Βουγατσιώτης, στους επιχειρηματίες μιλώντας στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Ο τραπεζικός διαμεσολαβητής τόνισε χαρακτηριστικά ότι ναι μεν η κατάσταση είναι δύσκολη, ενώ και ο κόσμος έχει πολλές προσδοκίες, όμως όλοι οι επιχειρηματίες που έχουν προβλήματα διαθέτουν πλέον τη δυνατότητα να ρυθμίσουν ή με το Νόμο Δένδια μέσω Δικαστηρίου ή με εξωδικαστικούς χειρισμούς τα δάνειά τους προς τις Τράπεζες.

«Από την πλευρά τους οι Τράπεζες δεν αρνήθηκαν ποτέ και σε κανέναν να ρυθμίσει τα δάνειά του. Ερχόμενος ο δανειολήπτης με την Τράπεζα σε συνεννόηση θεωρώ ότι μπορούν να βρουν μια βιώσιμη λύση για τον πελάτη, χωρίς να μπλέκουν με Δικαστήρια και με Νόμους. Το μήνυμα σε όλους τους δανειολήπτες είναι να προσπαθήσουν να τα βρουν με την Τράπεζα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «οι Τράπεζες δεν θέλουν να πάρουν τα σπίτια του κόσμου, αλλά θέλουν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω. Βέβαια, πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ δανειοληπτών και Τραπεζών. Πρέπει να τηρηθούν κάποιες υποχρεώσεις από την πλευρά του δανειολήπτη και οι Τράπεζες να αντιπροτείνουν τι θα κάνουν με την κάθε περίπτωση».

Προς επίρρωση επισήμανε ότι «οι πλειστηριασμοί για τα επιχειρηματικά δάνεια ποτέ δεν σταμάτησαν. Μόνο η πρώτη κατοικία προστατευόταν. Από τη στιγμή που οι πλειστηριασμοί ήταν ανοιχτοί για τα επιχειρηματικά δάνεια σπάνια οι Τράπεζες πλειστηρίαζαν κάποια ακίνητα. Προσπαθούσαν να τα βρουν με τους πελάτες».

Ο κ. Βουγατσιώτης κλείνοντας την ομιλία του επανέλαβε ότι «υπάρχει λύση και ο κόσμος να μη φοβάται, καθώς σε συνεργασία με τις Τράπεζες μπορεί να βρει την άκρη».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλη Μπασδάνη να απευθύνει χαιρετισμό. Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Μπασδάνης αναφέρθηκε στη οικονομική συγκυρία και τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες. «Επιχειρήσεις και σπίτια απειλούνται. Αυτό που θα επακολουθήσει θα είναι το πλέον επώδυνο. Πρέπει να δούμε τις πιθανές προτάσεις και λύσεις υπάρχουν» είπε και έδωσε το λόγο στους ομιλητές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου