ΤΟΠΙΚΑ

Προτίθεται να μειώσει δρομολόγια η εταιρεία “Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου”

προτίθεται-να-μειώσει-δρομολόγια-η-ετ-216521

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες ο πρόεδρος της εταιρείας

Την πρόθεση της Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου να περικόψει τα δρομολόγια των γραμμών 3,1 και 15 εάν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα δε δοθεί λύση στην αφετηρία του Αναύρου μετέφερε χθες ο πρόεδρος της εταιρείας Παναγιώτης Γιόλας.

Σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τις κλήσεις της Τροχαίας Βόλου σε δύο οδηγούς για στάθμευση των λεωφορείων εκτός της οριοθετούμενης γραμμής των τριών θέσεων, ο πρόεδρος ανέφερε ότι η εταιρεία παρατηρεί το τελευταίο διάστημα ότι συγκεκριμένη ομάδα προσώπων προκαλεί σε βάρος της Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου εντυπώσεις παρουσιάζοντάς την σαν συστηματικό παραβάτη, γεγονός που χαρακτήρισε άδικο.

Προς επίρρωση ο κ. Γιόλας επικαλέστηκε το χρονικό της υπόθεσης με την αφετηρία του Αναύρου, η οποία όπως επισήμανε λειτουργεί για πάνω από 60 έτη με σταδιακή πύκνωση των δρομολογίων.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής στις αρχές του 2014 που είχαν σαν αποτέλεσμα η Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας να γνωμοδοτήσει για να αμβλύνει το πρόβλημα, χωρίς ωστόσο, όπως είπε, το θέμα να τεθεί αρμοδίως στο δήμο Βόλου.

Στη συνέχεια ο κ. Γιόλας είπε ότι η νέα δημοτική αρχή θέλησε να επιλύσει το θέμα από νέα βάση και η εταιρεία ομόφωνα συμφώνησε να αναθέσει μελέτη για τις επίμαχες γραμμές, συνάπτοντας σύμβαση με καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το Φεβρουάριο του 2015 η μελέτη, η οποία προβλέπει πέντε εναλλακτικές προτάσεις, κατατέθηκε στο δήμο Βόλου προς έγκριση, ενώ το Μάρτιο η Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας έκρινε τις προτάσεις.

Ο πρόεδρος της Αστικό ΚΤΕΛ Α.Ε. υπενθύμισε τις αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής, οι οποίες, όπως είπε, είχαν σαν αποτέλεσμα την αναβολή συζήτησης του θέματος στη Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Βόλου.

Ισχυριζόμενος ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται την αποσπασματική εφαρμογή της απόφασης της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας και δημιουργούν προβλήματα ο κ. Γιόλας είπε ότι πρέπει άμεσα να επιλυθεί το θέμα και να εφαρμοστεί ο προβλεπόμενος αριθμός θέσεων χρήσης στάσης – στάθμευσης λεωφορείων στην αφετηρία που είναι 7-8.

«Αμεσα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα παρά με την περικοπή δρομολογίων. Η εταιρεία διαχρονικά δείχνει τον κοινωνικό της ρόλο και δεν δέχεται αυτός να τίθεται υπό αμφισβήτηση. Δεν θέλουμε να υπάρχει εμπόλεμη κατάσταση στην περιοχή ούτε και να κινηθούμε εκβιαστικά. Ομως, κάποιοι εκμεταλλεύονται την αποσπασματική εφαρμογή της απόφασης» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου