ΤΟΠΙΚΑ

Δεν είχαν εντάξει στο σύστημα την αναστολή της δόσης

δεν-είχαν-εντάξει-στο-σύστημα-την-ανασ-219063

Σε διόρθωση των λαθών για τη ρύθμιση προχώρησε το ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με την απένταξη μηχανικών από τη ρύθμιση λόγω εκπρόθεσμης καταβολής της δόσης του Ιουνίου εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας που προκάλεσαν τα capital controls.

Η Διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων Τομείς Μηχανικών & Εργοληπτών Δημοσίων έργων παρείχε τη διαβεβαίωση στο ΤΕΕ Μαγνησίας ότι οι μηχανικοί θα υπαχθούν εκ νέου στη ρύθμιση, καθώς η απώλεια συνέβη επειδή το ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ δεν είχε εντάξει στο ηλεκτρονικό σύστημα μηχανογράφησης την αναστολή της επίμαχης δόση που είχε δοθεί από το υπουργείο.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ, Βασίλειος Παπαστεργίου, επικοινώνησε με την πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυ Καπούλα, κι ενημέρωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα λάβει διορθωτικές αποφάσεις για τους μηχανικούς που αδικήθηκαν.

Για το θέμα είχε γίνει παρέμβαση προς το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων – Τομείς Μηχανικών & Εργοληπτών Δημοσίων Εργων από το ΤΕΕ.

Οπως είχε ενημερώσει και ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ δεκάδες μηχανικοί ενημερώθηκαν ότι βγήκαν εκτός ρύθμισης το Σεπτέμβριο καθώς δεν είχαν δικαίωμα έκδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας αν και είχαν καταβάλει την επίμαχη δόση με αυτή του Αυγούστου.

Το διάστημα που ακολούθησε οι μηχανικοί συνέχιζαν να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις μη γνωρίζοντας για τις δυσάρεστες εξελίξεις. Κανένας εξάλλου δεν ενημέρωσε για το δυσμενές γεγονός.

Ομως, τον Αύγουστο αρκετά μέλη του ΤΕΕ ενημερώθηκαν τυχαία σε επισκέψεις τους σε γιατρούς ότι δεν είχαν θεωρημένο βιβλιάριο υγείας, ενώ η βόμβα έσκασε το Σεπτέμβριο. Οι μηχανικοί δεν είχαν δικαίωμα να εκδώσουν ασφαλιστική ενημερότητα λόγω οφειλών και έπρεπε να πληρώσουν το σύνολο των χρεών τους για να μπορέσουν να εκδώσουν άδειες.

Το ΤΕΕ καλεί όλους τους μηχανικούς που είχαν πρόβλημα να απευθυνθούν στη Διοικούσα για να δοθεί λύση.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου