ΤΟΠΙΚΑ

Ανέλαβε ο νέος πρόεδρος στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου

ανέλαβε-ο-νέος-πρόεδρος-στον-οργανισμ-219572

Τελετή παράδοσης – παραλαβής χθες στον Οργανισμό Λιμένος – Συγκρότηση του νέου Δ.Σ.

Με απόλυτη διαφάνεια, διάθεση για προσφορά, αλλά και δημιουργική συνεργασία με τους τοπικούς φορείς με στόχο την ανάπτυξη του λιμανιού και κατανομή έργου βάσει στρατηγικής στο επαρκές από άποψη γνώσεων και επιστημονικής κατάρτισης Διοικητικό Συμβούλιο θα διοικήσει τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, ο εν αποστρατεία υποναύαρχος Λιμενικού Σώματος, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, ο οποίος χθες ανέλαβε το τιμόνι του Οργανισμού από τον Γιάννη Πρίγκο.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Σε δηλώσεις του μετά τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ ευχαρίστησε την Ελληνική Πολιτεία, που τον τίμησε να αναλάβει ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ελλάδας για την ανάπτυξη και της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας και γενικότερα της ελληνικής οικονομίας.

«Είναι ένα λιμάνι με μία πολύ μεγάλη λιμενολεκάνη, πάρα – πάρα πολλές δυνατότητες εξέλιξης, το οποίο χρήζει μίας εμπορικής ανάπτυξης, με καλές προοπτικές απασχόλησης αλλά και εξυπηρέτησης περισσότερων χρηστών, με σκοπό την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς του, αλλά και την ανάπτυξη του Νομού και της ολόκληρης της Θεσσαλίας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «έρχομαι λοιπόν με αυτή τη διάθεση και με ένα εξαιρετικό διοικητικό συμβούλιο τόσο από άποψης διάθεσης όσο και από άποψης γνώσεων και επιστημονικής κατάρτισης. Ολοι όσοι επιλέχθηκαν είναι εξαιρετικοί και πιστεύω ότι θα έχουμε αποτελέσματα με έναν σωστό σχεδιασμό, τον οποίο μελετούμε αυτή τη στιγμή. Να είστε σίγουροι ότι όταν θα τον έχουμε έτοιμο θα πληροφορήσουμε τους πολίτες. Εχουμε σκοπό να υπηρετήσουμε με απόλυτη διαφάνεια».

Ο νέος πρόεδρος του ΟΛΒ αναφέρθηκε και στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων των λιμανιών και ξεκαθάρισε ότι «δεν τίθεται θέμα για το λιμάνι του Βόλου, καθώς δεν περιλαμβάνεται στις υποχρεώσεις της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση, αφού η συμφωνία της αφορά τα δύο άλλα λιμάνια, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Η ιδιωτικοποίηση θα προχωρήσει γι’ αυτούς τους Οργανισμούς με την έννοια πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών τους. Τα λιμάνια δεν πωλούνται».

Ερωτηθείς για τις προτεραιότητες του ΟΛΒ, επιφυλάχτηκε να απαντήσει. «Είχαμε μία ενημέρωση από τον κ. Πρίγκο, όμως αυτή τη στιγμή δεν θα ήθελα να δεσμευτώ. Θα δώσουμε ένα σχεδιασμό βήμα ανά βήμα, αλλά θέλω να μελετήσω τις πραγματικές δυνατότητες που υπάρχουν» είπε χαρακτηριστικά. Επισήμανε πάντως, ότι «το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα αναλάβει συγκεκριμένα καθήκοντα με σκοπό να επιτευχθούν όσο το δυνατό περισσότερα αποτελέσματα».

Για το προσωπικό του Οργανισμού, που συνεχώς μειώνεται, είπε ότι ήταν ένα από τα πρώτα που ενημερώθηκε και τόνισε ότι θα εξετάσει τι δυνατότητες υπάρχουν. Σε κάθε περίπτωση είπε ότι «το λιμάνι και ο Οργανισμός είναι ανοιχτός σε συνέργειες – συνεργασίες, γενικώς σε δημιουργικές συνεργασίες με το Πανεπιστήμιο, την Περιφέρεια, το δήμο, σε προτάσεις, σκέψεις, προγραμματισμούς και σχεδιασμούς εφόσον αυτοί οι σχεδιασμοί βοηθούν το λιμάνι».

Ο Γιάννης Πρίγκος

Παραδίδοντας τη διοίκηση του ΟΛΒ ο Ιωάννης Πρίγκος δήλωσε ότι το λιμάνι του Βόλου αποτελεί έναν καθοριστικό οικονομικό παράγοντα για την κοινωνική και πολιτιστική άνοδο της Περιφέρειας και αναφέρθηκε στον απολογισμό της διοίκησής του σε μία κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία για το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης και την αντιμετώπιση της ύφεσης. Επανέλαβε ότι η επόμενη τριετία θα είναι καθοριστική για την παραπέρα ανάπτυξη του λιμανιού, τονίζοντας ότι η νέα Διοίκηση σε ένα Δημόσιο Οργανισμό θα πρέπει να έχει συνέχεια. «Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Τα λιμάνια θα πρέπει να πετύχουν στο ρόλο τους. Θα είμαι αρωγός στην προσπάθεια της νέας Διοίκησης απ’ όπου μου είναι επιτρεπτό και θα της ευχηθώ κάθε επιτυχία στο έργο της, προτάσσοντας πάνω απ’ όλα τη βιωσιμότητα του Οργανισμού ώστε ο ΟΛΒ να συνεχίζει απρόσκοπτα να επιτελεί και το κοινωνικό του έργο, ανταποκρινόμενος στους αναπτυξιακούς στόχους της ευρύτερης περιοχής προσφέροντας τόσο στην θεσσαλική όσο και στην εθνική μας οικονομία» συμπλήρωσε.

Το νέο Δ.Σ.

Στο καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο αντιπρόεδρος είναι ο Γιώργος Γίδαρης, μέλη οι κ. κ. Ευαγγελία Ψαθά, Μαρία Καράβα, Ιωάννης Κλείτσας, Απόστολος Παπαδούλης, Αριστείδης Παπανδρέου, Αριστοτέλης Μπασδάνης, εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ ο κ. Αθανάσιος Λιάγκος, ενώ θεσμικοί είναι ο κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης (εκπροσωπεί το Επιμελητήριο), Θωμάς Κρητικός (εκπροσωπεί τους λιμενεργάτες), Νίκος Σακελλαρίου (εκπροσωπεί τους εργαζόμενους).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου