ΤΟΠΙΚΑ

33 ελεγκτές μεταφέρονται από το ΣΔΟΕ Περιφέρειας Θεσσαλίας στη ΓΓΔΕ

33-ελεγκτές-μεταφέρονται-από-το-σδοε-περ-223607

Από σύνολο 500 πανελλαδικά – Εν αναμονή εξελίξεων ο κλάδος

Στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών μεταφέρονται 350 υπάλληλοι από την Ειδική Γραμματεία του ΣΔΟΕ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και 33 από το ΣΔΟΕ Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας, σε συνέχεια της ίδρυσης της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων, που ανακοινώθηκε με ΦΕΚ στις 29 Οκτωβρίου 2015.

Σύμφωνα με την απόφαση το υπουργού, για την κάλυψη των 500 κενών οργανικών θέσεων σε επίπεδο ΣΔΟΕ Θεσσαλίας μεταφέρονται οι εξής έμπειροι ή πιστοποιημένοι ελεγκτές: Λουΐζα Αγγελάκη, Ευάγγελος Αναγνωστόπουλος, Γιώργος Γεωργόπουλος, Αικατερίνη Γκάγκα, Ιωάννης Γώγουλας, Ηρακλής Ζυγομήτρος, Βασιλική Κολλιοπούλου, Σταύρος Λόγγος, Αριστείδης Λύκας, Ευγάγγελος Μαργαρίτης, Μαργαρίτης Τσουλούφης, Αθανάσιος Τσούρης, Διονύσης Φερφελής, Γιώργος Κοκκορές, Αθανάσιος Λαμπροθανάσης, Ηλίας Ρένιος, Χρήστος Τσιός, Χριστίνα Αγγελάκη, Ευαγγελία Αγοραστού, Θεμιστοκλής Δαλούκας, Ιωάννης Μπενετάτος, Κωνσταντίνος Ριζάδης, Στυλιανός Λέλης, Αναστασία Σαμαρά, Ευάγγελος Τασιάς, Πηνελόπη Καστρίτση, Κωνσταντίνος Γκουζιώτης, Θεοχάρης Δαυιδόπουλος, Λεμονιά Μηνου, Ελένη Σπανού, Μιλτιάδης Πούλιος, Χρηστος Δρόσος και Γεωργία Αλεξοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με συνδικαλιστές του κλάδου, η νέα Υπηρεσία θα αντικαταστήσει το ΣΔΟΕ Περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο πλέον θα λειτουργεί υποβαθμισμένα αφού μετατρέπεται σε Υποδιεύθυνση από Διεύθυνση που είναι σήμερα με έδρα τη Λάρισα. Η Υποδιεύθυνση του ΣΔΟΕ στη Λαμία θα συνεχίζει να λειτουργεί ως έχει αλλά θα ανήκει οργανικά στην Αττική.

Το ΣΔΟΕ διατηρεί πλέον μόνο τρεις Διευθύνσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα με 200 υπαλλήλους, ενώ είναι άγνωστο τι θα γίνει με τις εκκρεμούσες υποθέσεις που αριθμούν περί τις 40.000 πανελλαδικά και 1.500 σε επίπεδο Θεσσαλίας, αν δηλαδή αυτές θα περιέλθουν στη δικαιοδοσία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ή θα παραμείνουν στο υπουργείο Οικονομικών ως έχουν σήμερα.

Το παράρτημα του ΣΔΟΕ στο Βόλο καταργήθηκε πριν από δύο χρόνια και οι υπάλληλοί του είτε μεταφέρθηκαν στις Δ.Ο.Υ. είτε στο ΣΔΟΕ Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η υποβάθμιση του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες από τους συνδικαλιστές του κλάδου, οι οποίοι κάνουν λόγο για ιεραρχική υποβάθμιση, ενώ βρίσκονται εν αναμονή εξελίξεων, καθώς δεν υπάρχει καμία άλλη ενημέρωση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου