ΤΟΠΙΚΑ

Πλουτίζει στο Βόλο σε βάρος μεταναστών

πλουτίζει-στο-βόλο-σε-βάρος-μεταναστώ-224913

Υψηλές αμοιβές για υποθέσεις μεταναστών φέρεται να λαμβάνει γραφείο παροχής υπηρεσιών χωρίς δικηγορική άδεια

Χωρίς καν να διαθέτει δικηγορική άδεια, σύμφωνα με πληροφορίες, γραφείο παροχής υπηρεσιών διεκπεραιώνει δεκάδες υποθέσεις αλλοδαπών στη Μαγνησία με αμοιβές που προκαλούν για το ύψος τους, ενώ αφορούν ανθρώπους που αγωνιούν για τα χαρτιά τους και ταλαιπωρούνται για την απόκτησή τους καθώς δεν έχουν επαρκής γνώση και έτσι εύκολα μπορούν να πέφτουν θύματα.

Σειρά καταγγελιών από αλλοδαπούς αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες οι οποίες στρέφονται κατά του γραφείου κινητοποιούν το Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, ο οποίος άνοιξε φάκελο και συλλέγει στοιχεία για το εάν η δράση του γραφείου είναι νόμιμη και εάν όντως αντιποιείται το δικηγορικό επάγγελμα.

Αλλοδαποί, σύμφωνα με πληροφορίες από δικηγορικούς κύκλους, κατήγγειλαν ότι το εν λόγω γραφείο αναλαμβάνει υποθέσεις αλλοδαπών ζητώντας υπέρογκες αμοιβές αφού για υπηρεσίες που μπορεί να στοιχίζουν 150 ευρώ το γραφείο φέρεται να ζητά ποσά ακόμη και ύψους 1.800 ευρώ!

Το γραφείο έχει προκαλέσει την προσοχή και υπηρεσιακών παραγόντων που επίσης έχουν προβεί σε καταγγελίες, ζητώντας διερεύνηση για τη νομιμότητα της δράσης του, καθώς αναλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό υποθέσεων ίσως το 80% της Μαγνησίας.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου έχει συζητήσει το θέμα εκτενώς. Εξετάζει εάν όντως παραβιάζονται διατάξεις ή το γραφείο κινείται στα όρια της νομιμότητας, συλλέγοντας στοιχεία

Οι «επίμαχες» υποθέσεις αφορούν σε ανανεώσεις αδειών παραμονής αλλοδαπών, έκδοση πιστοποιητικών, συνένωση οικογενειών κ.α., για τις οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νόμος προβλέπει ότι διεκπεραιώνονται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο αλλοδαπό ή τον πατέρα του ή το γιό του ή από δικηγόρο εκπρόσωπό του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε και συγκεντρώσει τα στοιχεία του φακέλου με σκοπό να αποφασίσει πως θα κινηθεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναφορές υπάρχουν και στην Εισαγγελία Βόλου.

Το θέμα απασχολεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εδώ και μήνες καθώς από το Πάσχα υπήρχαν καταγγελίες, αλλά το διάστημα που ακολούθησε σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω γραφείο σταμάτησε να αναλαμβάνει υποθέσεις αλλοδαπών.

Το τελευταίο διάστημα άρχισε να δραστηριοποιείται έντονα ξανά στο εν λόγω αντικείμενο προκαλώντας εκ νέου διάχυτο προβληματισμό για τον τρόπο λειτουργίας του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου