ΤΟΠΙΚΑ

Εκλεψαν δεσποζόμενο κυνηγόσκυλο και του έκαναν ευθανασία

εκλεψαν-δεσποζόμενο-κυνηγόσκυλο-και-227258

Καταγγελία κατά δύο γυναικών που φέρονται ως μέλη Φιλοζωικής Ομάδας

Μέλη Φιλοζωικής Ομάδας έκλεψαν κυνηγόσκυλο μερικών μηνών, που νοσούσε από μόρβα και ακολουθούσε θεραπεία με τη φροντίδα του ιδιοκτήτη του και του έκαναν ευθανασία σε κτηνίατρο.

Η περίεργη υπόθεση συνέβη στο Βόλο την περασμένη Κυριακή με δράστιδες, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο γυναίκες που φέρονται να είναι μέλη Φιλοζωικής Ομάδας.

Εχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, καθώς η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για κλοπή ζώου και για παράβαση του Νόμου 1197/81 Περί Προστασίας Ζώων.
Πρόκειται για αδικήματα για τα οποία εάν όντως προκύψουν ποινικές ευθύνες κατά συγκεκριμένων ατόμων επισύρουν ποινές φυλάκισης ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος αντιλήφθηκε την απουσία του σκύλου του, που είχε στην αποθήκη της μονοκατοικίας όπου διαμένει, με πόρτα που παρείχε πρόσβαση στην αυλή, το μεσημέρι της Κυριακής και ξεκίνησε άμεσα να ψάχνει για να τον βρει.

Ομως, οι έρευνές του πήραν άλλη τροπή. Ο 40χρονος αγαπούσε το σκύλο και πάλευε για να το συνεφέρει, καθώς λόγω εμβολίου αντιδρούσε στη θεραπεία. Είχε φτιάξει και ειδική λάμπα στην αποθήκη για να κάνει ζέστη.

Σοκαρισμένος ενημερώθηκε από τη γειτονιά ότι δύο γυναίκες πήραν το ζώο από το σπίτι και αποχώρησαν.

Συνέχισε να τηλεφωνεί και να ρωτά και δυστυχώς οι προσπάθειές του είχαν το πιο δραματικό τέλος.

Ο ιδιοκτήτης ενημερώθηκε ότι όχι μόνο του έκλεψαν το σκύλο αλλά το υπέβαλαν και σε ευθανασία σε κτηνίατρο.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου να λάβει ανωμοτί καταθέσεις για τη διερεύνηση της καταγγελίας.

Στο μεταξύ, παρουσία δικαστικού λειτουργού αναμένεται σήμερα η Αστυνομία να ανοίξει την πόρτα διαμερίσματος στο κέντρο του Βόλου, προκειμένου να ελευθερώσει ζώο. Μετά από καταγγελίες περιοίκων, διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης απουσιάζει σε ταξίδι στο εξωτερικό εδώ και μέρες και έχει εγκαταλείψει το σκύλο του στο σπίτι.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου