ΤΟΠΙΚΑ

Προετοιμάζονται οι έμποροι του Βόλου για τα Χριστούγεννα

προετοιμάζονται-οι-έμποροι-του-βόλου-228401

Ο στολισμός της εμπορικής αγοράς την περίοδο των Χριστουγέννων απασχολεί τον Εμπορικό σύλλογο Βόλου και Νέας Ιωνίας, ο οποίος θα συνεδριάσει εκτάκτως τις επόμενες μέρες για τον καθορισμό του εορταστικού ωραρίου.

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου επιθυμεί να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα στην αγορά και επεξεργάζεται σκέψεις για τη διακόσμηση των καταστημάτων.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Κωνσταντίνος Τσέλιος λέει ότι το κόκκινο χαλί που τοποθετήθηκε πέρυσι στους πεζοδρόμους λειτούργησε όμορφα από αισθητικής απόψεως και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα τοποθετηθεί εκ νέου.

Τα εμπορικά καταστήματα σκέφτονται να βάλουν και δεντράκια έξω από τα μαγαζιά, ενώ υπάρχουν προτάσεις και για εκδηλώσεις με μουσική σε διάφορα σημεία της πόλης.

Προς αυτήν την κατεύθυνση μελετάται οι εκδηλώσεις να έχουν και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, με τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου να εξετάζει διάφορες σκέψεις για τη διοργάνωσή τους.

Η εμπορική αγορά του Βόλου, σύμφωνα με τον κ. Τσέλιο, έχει ανάγκη να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα. Το δεκαήμερο εκπτώσεων έκλεισε με απώλειες σε σχέση με πέρυσι έως και 20%, ενώ το πρώτο δεκάμηνο του 2015 μέτρησε επίσης μεγάλες ζημιές.

Τα εμπορικά καταστήματα έχασαν το πρώτο δεκάμηνο του 2015 και ζητούμενο για τους εμπόρους είναι η αναθέρμανση της αγοράς, καθώς οι απώλειες από την επιβολή των capital controls και μετά είναι πλέον δεδομένο ότι δεν μπορούν να αποκατασταθούν.

Στο μεταξύ, ο εμπορικός κόσμος αντιδρά στα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ενημερώνει ότι είναι αντίθετη με τη σταδιακή αύξηση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 3% έως το 2018.

Η ΕΣΕΕ, όπως και όλες οι εργοδοτικές οργανώσεις, είναι σταθερά αντίθετη στο ενδεχόμενο αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, αφού θα μειώσει κατά 2% τον καθαρό μισθό, θα αυξήσει κατά 3,7% το συνολικό εργατικό κόστος και θα διογκώσει τη «μαύρη» εργασία και την ανεργία κατά 2,7%, χωρίς να καταφέρει να εξασφαλίσει τους στόχους των εσόδων από εισφορές.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου