ΤΟΠΙΚΑ

Μηνύματα επίκαιρα όσο ποτέ ~ Εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

μηνύματα-επίκαιρα-όσο-ποτέ-εκδηλώσει-229481

Κατάθεση στεφάνων χθες στο Μνημείο Ηρώων, στην παραλία του Βόλου

Το σύνθημα του Πολυτεχνείου «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, τόνισαν χθες η ΕΛΜΕ Μαγνησίας και φορείς στην κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου.

«Υπάρχει μία συντονισμένη επίθεση στον ελληνικό λαό και στα λαϊκά στρώματα και συνεχίζουμε να παλεύουμε» είπε ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος.

«Οταν υπάρχουν άνεργοι πάνω από 1,5 εκατομμύριο, όταν η Παιδεία βρίσκεται σε τέλμα και η κοινωνική ασφάλεια γκρεμίζεται, επικαιροποιούμε το σύνθημα του Πολυτεχνείου», είπε από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Διαλεχτή Τσιτούμη.

«Ερχεται στη μνήμη μας μετά από τόσα χρόνια. Το σύνθημα του Πολυτεχνείου παραμένει επίκαιρο. Ας ευχηθούμε η κατάσταση να ομαλοποιηθεί» πρόσθεσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, Δημήτρης Κουτσούκος.

Για εμπορευματοποίηση της Παιδείας με στόχο να αποτελέσει αντικείμενο χλευασμού έκανε λόγο η εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων ΔΕΠ, Βανέσα Κανταρτζή τονίζοντας ότι «μας συγκινεί η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Βλέπουμε και μέσω των πολιτικών των τελευταίων χρόνων και μέσω της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας υπάρχει τάση εμπορευματοποίησης παιδείας. Εμείς θα σταθούμε απέναντι σε αυτό. Τα Πανεπιστήμια στέκονται όρθια και παράγουν εξαιρετικό έργο σε σχέση με τα κονδύλια που διατίθενται.

Θα αγωνιστούμε για να παραμείνει υψηλό το επίπεδο της εκπαίδευσης και της έρευνας στην Ελλάδα» πρόσθεσε.

Σύμβολο ενότητας και δημοκρατίας είπε ότι είναι το Πολυτεχνείο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλης Μούσιος.

«Είναι ένας διαρκής αγώνας για την εμβάθυνση των εργασιακών και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Σήμερα το σύνθημα του Πολυτεχνείου «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, όταν μεγάλα τμήματα της κοινωνίας φτωχοποιούνται καθημερινά.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο ανοιχτό στη ζωή και στην κοινωνία, που να δίνει ίσες ευκαιρίες σ’ όλους τους μαθητές ώστε να κάνουν πράξη τα οράματά τους» κατέληξε.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου