ΑΛΜΥΡΟΣ

Εκμισθώνει χώρους για αύξηση των εσόδων η δημοτική αρχή

εκμισθώνει-χώρους-για-αύξηση-των-εσόδ-230511

Ο δήμος Αλμυρού θα διενεργήσει δύο δημοπρασίες

Στην εκμίσθωση του ισόγειου χώρου του Δημοτικού Καταστήματος της Τοπικής Κοινότητας Δρυμώνα προχωρεί με διαγωνισμό η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αλμυρού, η οποία ενέκρινε τους όρους διενέργειας της δημοπρασίας.

Σκοπός της εκμίσθωσης, η οποία θα διενεργηθεί με διαγωνισμό στην 1η Δεκεμβρίου, είναι να λειτουργήσει το ισόγειο ως καφενείο στο οποίο θα βρίσκονται οι κάτοικοι της Κοινότητας αλλά και η εξεύρεση εσόδων για το δήμο.

Εξάλλου, η δημοτική αρχή Αλμυρού αποφάσισε την εκμίσθωση του ιδιωτικού χώρου στη θέση «ΡΟΔΙΑ» του οικισμού Πηγάδι της Τοπικής Κοινότητας Πτελεού με σκοπό τη χρήση του ως πάρκινγκ Ι.Χ., διότι δημιουργείται μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα από τη στάση και τη στάθμευση των αυτοκινήτων των παραθεριστών και των επισκεπτών στα καταστήματα στην εν λόγω θέση.

Επιπλέον, σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, δυσκολεύεται η προσπέλαση προς τις παρακείμενες ακτές Κοντοβόλι και Παναγιά.

Η απόφαση παραπέμπεται από την Οικονομική Επιτροπή για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού προκειμένου να εκμισθωθεί ο χώρος με απευθείας ανάθεση, καθώς στην «επίμαχη» δημοπρασία του δήμου δεν εκδηλώθηκε κανένα ενδιαφέρον.

Οπως είναι γνωστό, το χρηματικό υπόλοιπο που μετρά το ταμείο του δήμου Αλμυρού είναι ύψους 1.259.726 ευρώ. Από σύνολο εσόδων ύψους 7,9 εκατ. ευρώ το διάστημα από το Σεπτέμβριο του 2014 έως και τον Αύγουστο του 2015 ο δήμος απέδωσε μόνο για τις συνταξιοδοτήσεις, τις ασφαλιστικές εισφορές, τις εισπράξεις υπέρ τρίτων, τις πάγιες προκαταβολές και λοιπές επιστροφές ποσό ύψους άνω των 2 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα του δήμου από παρελθόντα έτη ανέρχονται μόνο στο ποσό των 109.455 ευρώ. Μεγάλο μέρος των εξόδων του αφορούσε εκτός από την απόδοση συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών εισφορών οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες, υπηρεσίες Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής αλλά και υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου