ΑΛΜΥΡΟΣ

Νίκος Τσανής: «Η κατάσταση ξέφυγε των ορίων»

νίκος-τσανής-η-κατάσταση-ξέφυγε-των-ο-230524

Καταγγελίες κατά του Δημ. Εσερίδη για τρομοκρατία του προσωπικού

Κλίμα τρομοκρατίας στο προσωπικό του δήμου καταγγέλλει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι επιβάλλει ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, ο επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης, Νίκος Τσανής, ο οποίος καλεί τα στελέχη της δημοτικής αρχής να επιληφθούν και να αποκαταστήσουν το κλίμα.

Επικαλούμενος επανειλημμένες και διασταυρωμένες καταγγελίες υπαλλήλων, ο δημοτικός σύμβουλος Αλμυρού, ισχυρίζεται ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι με την παραμικρή αφορμή αποκαλούνται άχρηστοι και ανεγκέφαλοι, καλούνται σε απολογία, προσβάλλονται δημοσίως, υβρίζονται πέρα από τα όρια κάθε ηθικής.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι υπάλληλοι συχνά απειλούνται με απολύσεις, στερήσεις μισθών και αναφορές, ενώ παράλληλα καλούνται από τη δημοτική αρχή υπάλληλοι να αναφέρουν συναδέλφους τους.

«Πλέον το κλίμα που διαμορφώνεται δεν συνάδει με την εύρυθμη λειτουργία του δήμου και το εργασιακό bullying που επικρατεί αποτελεί εμπόδιο στη δημιουργική απόδοση του προσωπικού» προσθέτει.

Ο επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Κίνηση, υποστηρίζει ότι τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων πρέπει να επιληφθούν και να αντιμετωπίσουν το θέμα προς όφελος του συμφέροντος των δημοτών και του δήμου, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν συγκεκριμένα πλαίσια ώστε να αντιμετωπίζονται περιπτώσεις σοβαρών λαθών ή εσκαμμένης αδράνειας.

Ο κ. Τσανής υποστηρίζει ότι η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει, ενώ και τα στελέχη της δημοτικής αρχής έχουν γνώση και οφείλουν να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες και διαβουλεύσεις ώστε να αποκατασταθεί το κλίμα που αρμόζει σε ένα σύγχρονο δήμο.

«Τιμώντας την ψήφο τους, θα βρίσκομαι πάντα απέναντι στην φασίζουσα νοοτροπία της δημοτικής αρχής, των απειλών, των ύβρεων, της Γκεμπελικής λασπολογίας, της αλαζονείας της εξουσίας, της τρομοκράτησης και της ισοπέδωσης των αδύναμων, της λογικής του «αποφασίζουμε και διατάσουμε», προσθέτει.

Να επισημανθεί ότι στην ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό πεπραγμένων με αφορμή το οικονομικό συμμάζεμα που είπε ότι έκανε η δημοτική αρχή, ο κ. Τσανής αναφέρθηκε στη συμπεριφορά απέναντι στους δημότες (αυθαιρεσία, αυταρχισμός), την οργάνωση του δήμου, την υποβάθμιση της καθημερινότητας του πολίτη, την ανυπαρξία πολιτικής κοινωνικής αλληλεγγύης, τη στήριξη της τοπικής αγοράς και την ανύπαρκτη πολιτική αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, την ισόνομη μεταχείριση των δημοτών σε χρεώσεις, την αδράνεια για τη γενικότερη υποβάθμιση της κοινωνικής πολιτικής.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου