ΤΟΠΙΚΑ

Αλλαξαν οι ημερομηνίες των δόσεων για ρυθμίσεις οφειλών στην Εφορία

αλλαξαν-οι-ημερομηνίες-των-δόσεων-για-268718

Καμπανάκι κινδύνου ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ενημερωθούν για τις τροποποιήσεις ώστε να μη χάσουν τις ρυθμίσεις επειδή οι ημερομηνίες καταβολής των δόσεων άλλαξαν, κρούουν στελέχη των Εφοριών Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Οπως επισημάνθηκε, ακόμη και για φορολογούμενους με μικρές οφειλές όπου οι διαφορές που προκύπτουν στις δόσεις δεν είναι μεγάλες, οι ημερομηνίες καταβολής των δόσεων μετακινήθηκαν προς τα εμπρός.
«Θα πρέπει όλοι οι φορολογούμενοι να ενημερωθούν ακριβώς για τις αλλαγές στις ρυθμίσεις τους. Να απευθυνθούν με τον κωδικό πρόσβασής τους στο Taxis στους λογιστές ή στις κατά τόπους Εφορίες. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έρχονται πιο μπροστά και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να το γνωρίζουν ώστε να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Να επισημανθεί ότι σύμφωνα με την πολιτική απόφαση 1226 του υπουργείου Οικονομικών προς τις κατά τόπους Εφορίες «η ρύθμιση απόλλυται με συνέπεια την υποχρεωτική άμεση καταβολή του υπολοίπου της οφειλής σύμφωνα με τα στοιχεία της βεβαίωσης εάν ο οφειλέτης: α) Δεν έχει εξοφλήσει το σύνολο των ληξιπρόθεσμων μη ρυθμισμένων οφειλών του, β) δεν έχει υπαγάγει το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής και γ) δεν υφίσταται καθεστώς αναστολής είσπραξης για τις ανεξόφλητες, μη ρυθμισμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές του ατομικές ή από συνυποχρέωση / συνυπευθυνότητα».

Στο μεταξύ, το προηγούμενο διάστημα παραλήφθηκε πολιτική απόφαση και έγινε διόρθωση ώστε για μικρές διαφορές ποσών της τάξεως κάτω του ενός ευρώ να μη απεντάσσονται φορολογούμενοι από τις ρυθμίσεις.

Η διαταγή αφορά στους οφειλέτες που πλήρωσαν τις δόσεις μέσω Τράπεζας και δεν προέβλεψαν την προσαύξηση μερικών ημερών ενώ κατέβαλαν το σύνολο του κεφαλαίου. Η διαφορά έστω και ποσών της τάξεων των 0,26 ευρώ απέντασσε οφειλέτες γιατί δεν υπήρχε πρόβλεψη.

Μετά τις διαμαρτυρίες και οχλήσεις στο υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε πολιτική απόφαση ώστε να υπάρχει πρόβλεψη για τις διαφορές.

«Επρόκειτο για μία αδυναμία του συστήματος των Τραπεζών καθώς δεν είναι συνδεδεμένο με τις Εφορίες. Με τη διαταγή τακτοποιήθηκε το θέμα εσωτερικά» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου