ΤΟΠΙΚΑ

20 κλεμμένα ποδήλατα

20-κλεμμένα-ποδήλατα-268777

Τον κάτοχό τους περιμένουν στην αποθήκη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας ούτε ένα ούτε δύο ούτε τρία αλλά 20 ποδήλατα ανάμεσά τους και δύο παιδικά, τα οποία έκλεψαν άγνωστοι δράστες και τα εγκατέλειψαν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Τα ποδήλατα παραμένουν στην αποθήκη εδώ και δύο μήνες και οι ιδιοκτήτες τους δεν τα αναζητούν ίσως γιατί έχουν χάσει τις ελπίδες τους ότι μπορεί κάποτε να τα βρουν. Πολλά από αυτά είναι σε καλή κατάσταση, σχεδόν καινούργια, ενώ άλλα είναι αλλοιωμένα. Οι κλέφτες μερίμνησαν ώστε να αλλάξουν το χρώμα τους, ενώ πρόσθεσαν και εξαρτήματα με στόχο να μην είναι εύκολα αναγνωρίσιμα.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου τα έχει καταγράψει και τα φυλάσσει στην αποθήκη όπου θα τα αφήσει για ένα εύλογο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια εάν δεν βρεθούν οι ιδιοκτήτες τους θα τα μεταφέρει στην Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού στη Λάρισα για εκποίηση προς όφελος του Δημοσίου όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Οι μέχρι στιγμής πολίτες που έπεσαν θύματα κλοπής και απευθύνθηκαν στην Αστυνομία δεν τα αναγνώρισαν ως δικά τους και αποχώρησαν.

Οι κλέφτες συνήθως αφαιρούν τα ποδήλατα από τα σημεία όπου έχουν σταθμευθεί μακριά από τα φώτα της πόλης ώστε να μη γίνονται αντιληπτοί και στη συνέχεια τα χρησιμοποιήσουν για μία -δύο εβδομάδες και τα εγκαταλείπουν ώστε να μην δίνουν στόχο.

Οι αστυνομικοί εντοπίζουν τα περισσότερα κλεμμένα ποδήλατα είτε παραπλεύρως του Κραυσίδωνα και στο Αλιβέρι είτε στο κέντρο της πόλης όπου σκοπίμως τα παρατούν οι δράστες γιατί δεν τους ενδιαφέρει.

Εξάλλου, από τις μέχρι τώρα εξιχνιάσεις κλοπής ποδηλάτων σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει ότι ένα μεγάλος αριθμός αυτών έχει αφαιρεθεί από χρήστες τοξικών ουσιών αλλά και αλλοδαπούς.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες ποδηλάτων να μη σταθμεύουν τα ποδήλατά τους σε απομακρυσμένα από το κέντρο της πόλης σημεία αλλά σε μέρη όπου υπάρχει επαρκής φωτισμός και κίνηση ώστε να μην πέφτουν θύματα κλοπής.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου