ΤΟΠΙΚΑ

Είπε ότι του έστησαν πλεκτάνη…

είπε-ότι-του-έστησαν-πλεκτάνη-270221

Πλεκτάνη ισχυρίστηκε ότι έστησαν σε βάρος του η σύζυγος με τους γονείς του, ο 35χρονος Βολιώτης, ο οποίος καταδικάστηκε χθες σε συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών και εννέα μηνών από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για επικίνδυνη ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, απειλές και εξύβριση, με έφεση με αναστέλλουσα δύναμη υπό όρους.

Κι όμως πριν από λίγη ώρα οι γονείς του καταδικασθέντος εξεταζόμενοι από το Δικαστήριο για το βράδυ του επεισοδίου στις 16 Οκτωβρίου ζητούσαν από την έδρα να μην καταδικαστεί ο γιος τους, να δοθεί άλλη μία ευκαιρία στα εγγόνια τους, η μητέρα μάλιστα κλαίγοντας…

Απολογούμενος στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο 35χρονος, ο οποίος υπό την επήρεια μέθης άνοιξε το κεφάλι του πατέρα του με κάδρο, και χτύπησε σύζυγο και μητέρα και δεν σταμάτησε τη φασαρία παρά μόνο όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι, υποστήριξε ότι δεν είχε καμία ευθύνη για την οικογενειακή φασαρία.

Ισχυρίστηκε ότι μπήκε στο σπίτι του το βράδυ και η σύζυγός του άρχισε να φωνάζει χωρίς λόγο, με αποτέλεσμα να ξυπνήσουν οι γονείς του, να παν σπίτι τους και να του ορμήσουν όλοι μαζί. Ο μικρότερος γιος του, που σηκώθηκε τρομαγμένος από τις φωνές και κάλεσε την Αστυνομία, ο καταδικαστείς υπέθεσε ότι κάποιος τον είχε συμβουλέψει…

Ο ίδιος, όπως ισχυρίστηκε, δεν ευθυνόταν για τον τραυματισμό στον πατέρα του, ο οποίος έκανε ράμματα σε Κέντρο Υγείας, αποδίδοντάς τον σε κάποιο βάζο ή σίδερο που εκτοξεύτηκε κατά τον καβγά. Επιπλέον, υποστήριξε ότι δεν θα έκανε ποτέ το παραμικρό μπροστά στα παιδιά του, ενώ αρνήθηκε να παραδεχτεί την αλήθεια ότι στο τελευταίο Δικαστήριο που είχε η σύζυγός του τον συγχώρεσε.

«Κι εγώ τραυματίστηκα. Εχω εκδορές σε όλο μου το σώμα. Δεν κατήγγειλα κανέναν» είπε και άφησε άφωνο το Δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορουμένου. Τον να δέρνεις μία γυναίκα είναι άνανδρο, είπε και πρόσθεσε ότι το «να δέρνεις και μητέρα και πατέρα είναι άνανδρο και αχαριστία, όταν μάλιστα ζεις στο σπίτι που σου παραχώρησαν».

Επιπλέον, ζήτησε η έφεση να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, καθώς ο κατηγορούμενος δεν αναγνωρίζει το πρόβλημά του και άρα δεν θα δώσει την προσήκουσα σημασία και δεν θα ζητήσει βοήθεια γιατί θεωρεί ακόμη ότι έχει δίκιο και αρνείται να παραδεχτεί την αλήθεια.

Ο εισαγγελέας μεταξύ των άλλων πρότεινε ακόμη ο κατηγορούμενος να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα τέσσερις φορές το μήνα και να μην πλησιάζει το σπίτι του και τους παθόντες. Το Δικαστήριο καταδίκασε τον 35χρονο όπως κατηγορούταν και του αναγνώρισε το δικαίωμα έφεσης υπό τον όρο να εμφανίζεται κάθε δεκαπέντε μέρες στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου