ΤΟΠΙΚΑ

Σειρά κινητοποιήσεων ετοιμάζει η ΟΕΒΕΜ

σειρά-κινητοποιήσεων-ετοιμάζει-η-οεβ-270303

Οχι μόνο θα συμμετέχει στη γενική απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου με αιχμή το ασφαλιστικό αλλά η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας συντονίζεται για την οργάνωση και δεύτερης 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης με ευρεία πρόσκληση για συμμετοχή προς όλες τις επιχειρήσεις του Νομού ώστε ο Βόλος και ο Νομός να στείλει ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας για το τρίτο μνημόνιο.

Με χθεσινή ομόφωνη απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΒΕΜ όρισε τριμελή επιτροπή για την οργάνωση του αγώνα, η οποία αποτελείται από τους Γιάννη Γρηγορίου, Βασίλη Τόπα και Γιώργο Γκάλιο.
Η ΟΕΒΕΜ ομόφωνα αποφάσισε να καλέσει σε διευρυμένη συνεδρίαση την Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία αλλά και άλλους παραγωγικούς φορείς ώστε να διοργανωθεί δεύτερη 24ωρη κινητοποίηση με στόχο να κλείσουν όλα τα μαγαζιά της πόλης.

Οι εν θερμώ φωνές για παράδοση κλειδιών και ΑΦΜ στις Εφορίες και τις Τράπεζες «πάγωσαν» προσωρινά, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο προτίμησε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαμαρτυρίας και στη συνέχεια να προσφύγει σε πιο ακραίας μορφής κινητοποιήσεις.

Οι επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση μετά την επιβολή των capital controls διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο. Διεκδικούν δικαιότερο φορολογικό σύστημα, με επαναφορά του αφορολόγητου, μείωση του ΦΠΑ, μείωση της υψηλής φορολόγησης, μείωση της υψηλής προκαταβολής, κατάργηση ΕΝΦΙΑ από τις επαγγελματικές στέγες, κατάργηση του νόμου για το πλαστικό χρήμα.

Για το ασφαλιστικό το διεκδικητικό πλαίσιο περιλαμβάνει τη δυνατότητα κάθε επιχειρηματία να μπει στην κατώτερη κλάση μέχρι να λήξει η κρίση, τη δυνατότητα στους επαγγελματίες που δυσκολεύτηκαν εν μέσω κρίσης πιο ευέλικτων ρυθμίσεων, ειδική μέριμνα για τους επαγγελματίες που είναι κοντά στη συνταξιοδότηση, άρση της απορρόφησης των χρημάτων όταν υπάρχουν οφειλές στους επαγγελματίες και για το φορολογικό και το ασφαλιστικό.

Αντιδρά και η δεύτερη ΟΕΒΕΜ

Διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο θα πραγματοποιήσει στις 29 Οκτωβρίου και η δεύτερη Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας με θέμα τις κινητοποιήσεις. Ο πρόεδρός της Γρηγόρης Μαντάς, που ρωτήθηκε, είπε ότι η Ομοσπονδία περιμένει την απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ ώστε να αποφασίσει με τη σειρά της τη μορφή των κινητοποιήσεων.

«Θα συζητήσουμε για τα προβλήματα των επαγγελματοβιοτεχνών, θα δούμε τι θα προκύψει από τα νομοσχέδια και θα προτείνουμε κινητοποιήσεις» είπε ο ίδιος.

Οι επαγγελματίες αντιδρούν για τις αλλαγές στις ρυθμίσεις των 100 δόσεων, την υψηλή φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές.

«Διαφωνούμε με τον τρόπο που προσπαθούν να εισπράξουν χρήματα. Συνάδελφοι βγαίνουν εκτός ρύθμισης. Υπάρχει μείζον θέμα για πάνω από το 50% των μελών μας. Δεν μπορούμε να είμαστε διαρκώς με τον κίνδυνο ότι θα βγούμε εκτός ρύθμισης. Ευελπιστούμε ότι κάτι θα αλλάξει. Διαφορετικά η αγορά είναι έτοιμη για λουκέτα» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου