ΤΟΠΙΚΑ

Αντίθετοι με το διαχωρισμό εργαζομένων

αντίθετοι-με-το-διαχωρισμό-εργαζομέν-271613

Την προκήρυξη μίας τουλάχιστον απεργιακής κινητοποίησης, ώστε να δηλώσει ως κλάδος την αντίθεσή του για τις βίαιες μισθολογικές ανατροπές, τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, την απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και τις απολύσεις, ζητά ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου από την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας με έγγραφό του που κοινοποιείται προς όλους τους α’ βάθμιους Συλλόγους.

Σε γενική συνέλευση την περασμένη Τετάρτη, οι δικαστικοί υπάλληλοι ομόφωνα αποφάσισαν ότι οι δημοσιονομικές παρεμβάσεις στη βάση των συμπληρωματικών μέτρων καταδικάζουν για ακόμη μία φορά τη νεολαία στην ανεργία, τους εργαζόμενους και συνταξιούχους να ζουν με αποδοχές πείνας, να έχουν ζωή χωρίς δικαιώματα.

Κινητοποιούνται για να αποτρέψουν την προσπάθεια διαχωρισμού των εργαζομένων, να στηρίξουν τους 90.000 υπαλλήλους του δημοσίου που λαμβάνουν τη λεγόμενη «προσωπική διαφορά», να εμποδίσουν την παραπέρα εξαθλίωση των Ελλήνων που είχαν την ατυχία να είναι δανειολήπτες και κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους προς όφελος των τραπεζών.

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου, σύμφωνα με το έγγραφο που υπογράφει η πρόεδρος του Συλλόγου Ιωάννα Παπαδημητρίου και η γραμματέας Χαρίκλεια Παγωνοπούλου, είναι αντίθετος με την καρατόμηση των συντάξεων και των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης καθώς και τους νέους πρόσθετους φόρους όπως και με τα εργασιακά – ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά μέτρα για τους εργαζόμενους στο δημόσιο.

Ειδική επισήμανση γίνεται στην αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης δημοσίων υπαλλήλων στο 67ο έτος της ηλικίας τους και την αύξηση της παρακράτησης στο 2%, στις κύριες και στο 6% στις επικουρικές για την υγεία, ενώ υπογραμμίζει ότι θα προχωρήσει η μεταρρύθμιση του ενιαίου μισθολογίου από 1ης Ιανουαρίου 2016, ενώ μέσα στον Οκτώβριο θα αρχίσει να εφαρμόζεται η νομοθεσία για την επιλογή διευθυντικών στελεχών.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι αναφέρονται και στο νέο πλαίσιο αξιολόγησης όλου του προσωπικού έως το Νοέμβριο του 2015 με βάση το οποίο θα καθοριστούν όλα τα ανώτατα όρια για τις μισθολογικές δαπάνες στο δημόσιο τομέα, τα επίπεδα απασχόλησης για την περίοδο 2016-2019, ενώ θα σταματήσουν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους χώρους του δημοσίου.

Απολύσεις ως… αποχωρήσεις

«Στο Μνημόνιο 3 οι απολύσεις παραπλανητικά ορίζονται ως «αποχωρήσεις». Με βάση τις νέες συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις πια δε υπάρξει κύμα συνταξιοδοτήσεων όπως το προηγούμενο διάστημα. Οι «αποχωρήσεις» – απολύσεις θα γίνονται με το κλείσιμο, την συρρίκνωση ή την παραχώρηση στο ιδιωτικό κεφάλαιο δημοσίων δομών, λειτουργιών και υπηρεσιών. Αυτό θα εξυπηρετήσει και το νέο σύστημα μόνιμης κινητικότητας. Εως τέλος του 2015 θα έχει εθελοντική βάση, στη συνέχεια θα είναι στην ευθύνη της κάθε δημόσιας υπηρεσίας και μέσω ΑΣΕΠ. Η κινητικότητα δηλαδή είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις απολύσεις» προσθέτουν.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι επισημαίνουν ότι οι παραπάνω εφαρμοστικές αποφάσεις και νόμοι είναι βασικά παραδοτέα για την αξιολόγηση του Προγράμματος, για να προχωρήσει η ανακεφαλοποίηση των τραπεζών και για να εξασφαλιστεί ζεστό χρήμα για τα μονοπώλια. Δηλαδή τις επόμενες εβδομάδες ή τους επόμενους μήνες!

«Οι βίαιες μισθολογικές ανατροπές, οι παραπέρα ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, η απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, οι απολύσεις θα είναι ένα μόνιμο καθεστώς για τους εργαζόμενους στο δημόσιο.

Καλούμε να προκηρυχτεί από την Ο.Δ.Υ.Ε. μια τουλάχιστον απεργιακή κινητοποίηση για να δηλώσουμε σαν κλάδος την αντίθεσή μας σε όλα τα παραπάνω» καταλήγουν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου