ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αφησε «θησαυρό» στο Χαμόγελο

αφησε-θησαυρό-στο-χαμόγελο-278011

Δεν απέκτησε δικό της παιδί, όμως πριν ακόμη νοσήσει από σοβαρά προβλήματα υγείας και καταλήξει στις αρχές Οκτώβρη φρόντισε μόνο για το «Χαμόγελο του Παιδιού», με ιδιόχειρη διαθήκη που αποκαλύπτει μεγαλείο ψυχής. Αφησε τα πάντα, στον εθελοντικό οργανισμό, σπίτια, στη Σκιάθο αλλά και στην Αμερική, μαγαζιά στο νησί φιλέτα με υψηλά εισοδήματα, όπως και οικόπεδα μεγάλης αξίας, καταθέσεις με πλούσιο ρευστό.

Η Ελληνοαμερικανίδα Ματούλα Παπαδοπούλη συνταξιούχος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού, η οποία ζούσε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στη Σκιάθο απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών στις 4 Οκτωβρίου σε ιδιωτική κλινική στο Βόλο. Ηταν η τελευταία απόγονος της οικογένειας του Αλέξανδρου Παπαδοπούλη, η οποία απέκτησε μεγάλη περιουσία στην Αμερική.

Η δικηγόρος Στυλιανή Λίλου, στην οποία η 60χρονη είχε εμπιστευτεί την ιδιόγραφη διαθήκη της, προσκόμισε τη διαθήκη στο Ειρηνοδικείο Βόλου για να δημοσιευτεί, ενώ χθες επικοινώνησε και με το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την αποδοχή της κληρονομιάς.

Η άτυχη 60χρονη δεν είχε δικά της παιδιά, ήταν χωρισμένη και αγαπούσε την Ελλάδα, την οποία επισκεπτόταν τακτικά, ειδικά τη Σκιάθο απ’ όπου κρατούσαν οι ρίζες της από τη γιαγιά της Δέσποινα Παπαδοπούλη. Εκεί διέμεινε και τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια της ζωής της. Εκεί όπου άφησε την τελευταία του πνοή και ο πατέρας της.

Οσοι την γνώρισαν λένε πως ήταν πάντα επιμελής, φρόντιζε να μην έχει εκκρεμότητες και ζούσε μία συνετή ζωή παρά τα πλούτη της. Κάποιος που δεν την ήξερε δεν θα φανταζόταν ότι είχε τόσα πλούτη.
Ηταν πάρα πολύ έξυπνη και χαμογελαστός άνθρωπος. Προτίμησε πριν ακόμη η ασθένεια της χτυπήσει την πόρτα να τα αφήσει όλα για τα δικαιώματα του παιδιών.

Η άτυχη γυναίκα υπέστη καρκίνο στον εγκέφαλο πριν από ένα χρόνο και παρά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στην Αμερική δεν είχε πολλούς μήνες ζωής. Οι τελευταίοι την εξάντλησαν παρά τη συμπαράσταση που είχε από τους γιατρούς της και τους ανθρώπους που την αγαπούσαν.
Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε απέραντη θλίψη στη Σκιάθο όπου ήταν ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου