ΤΟΠΙΚΑ

Συνεργασία ΤΕΕ – Εφορείας Αρχαιοτήτων

συνεργασία-τεε-εφορείας-αρχαιοτήτω-281190

Συνεργασία με αντικείμενο την προστασία των μνημείων και την καταγραφή των αρχαιολογικών χώρων για την τουριστική προβολή ξεκινά το ΤΕΕ Μαγνησίας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας.

Η προχθεσινή συνεδρίαση της Διοικούσας στην οποία ήταν παρούσα και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, Ανθή Ευσταθίου, αποφασίστηκε το ΤΕΕ να βρει τις τεχνικές λύσεις για την απορροή των υδάτων στο Διμήνι καθώς όταν επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες ο αρχαιολογικός χώρος πλημμυρίζει.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων θα προσκομίσει γι’ αυτό το λόγο τα αντίστοιχα σχέδια κατασκευής των στεγάστρων. Επιπλέον, αποφασίστηκε να γίνει η καταγραφή των αρχαιολογικών χώρων ώστε το ΤΕΕ να προτείνει την ένωση των διαδρομών στα αρχαιολογικά μνημεία και ο επισκέπτης της Μαγνησίας να έχει σαφή εικόνα μέσω internet πως μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά.

Η κ. Ευσταθίου, που ρωτήθηκε, είπε ότι «η Εφορεία Αρχαιοτήτων πήρε την πρωτοβουλία να συνεργαστεί με το Τεχνικό Επιμελητήριο, καθώς είναι ο μόνος υπεύθυνος τεχνικός φορέας από τον οποίο μπορεί να ζητήσει βοήθεια και στήριξη. Η Υπηρεσία έχει ελλείψεις στο τεχνικό προσωπικό. Η συνεργασία μπορεί να προβάλει τον πολιτισμικό πλούτο της Μαγνησίας με τη συνδρομή των τεχνολογιών, της τεχνικής γνώσης και της γνώσης της δικής μας» πρόσθεσε.

Μέτρα για την αιθαλομίχλη

Η πρόεδρος του ΤΕΕ, Νάνσυ Καπούλα, είπε ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο θεωρεί ότι η προστασία της δημόσιας υγείας από την ατμοσφαιρική ρύπανση είναι βασική υποχρέωση της πολιτείας και δεν θα πρέπει να υποβαθμίζεται ακόμη και σε περιόδους κρίσης.

Η αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος, πρόσθεσε, επιτυγχάνεται με τεχνογνωσία υπεύθυνες προσπάθειες και πάνω από όλα με περιβαλλοντική παιδεία σε μία κοινωνία.

Προς αυτήν την κατεύθυνση σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας και την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία το ΤΕΕ θα παρέχει οδηγίες ώστε ο πολίτες να γνωρίζει ποιες ενέργειες πρέπει να αποφεύγει ώστε να μην συμβάλει στην ένταση του φαινομένου.

Οι οδηγίες – πρακτικές λύσεις κατατέθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση και αφορούν στον καθαρισμό τζακιών, τη συντήρηση καυστήρων, τη καύση των υλικών κ.α.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου