ΤΟΠΙΚΑ

Καταθέσεις για το δυστύχημα

καταθέσεις-για-το-δυστύχημα-282418

Υπό πλήρη εξέλιξη είναι η προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του 31χρονου ποδοσφαιριστή του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού Αποστόλη Πλασταρά το Σάββατο στις 6.15 το πρωί στο φοβερό τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική λίγο πριν τον κόμβο Σούρπης που σοκάρισε τον Αλμυρό και ολόκληρη τη Μαγνησία.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την τραγική απώλεια του άτυχου παλικαριού, η οποία βύθισε στο πένθος την τοπική κοινωνία, το ερώτημα αν το άτυχο παλικάρι ήταν ζωντανό όταν βρισκόταν πεσμένο στην άσφαλτο στη μέση του οδοστρώματος μετά την εκτόξευσή του από το αυτοκίνητο δεν έχει απαντηθεί και βασανίζει.

Αραγε θα κατάφερνε να ζήσει αν το Ι.Χ. αυτοκίνητο που ακολουθούσε δεν περνούσε από πάνω του;

Ο 45χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που εγκατέλειψε αβοήθητο το παλικάρι σύμφωνα με πληροφορίες αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση και να δικαστεί σε ρητή δικάσιμο.

Σύμφωνα, πάντως με πληροφορίες, φέρεται να δήλωσε ότι δεν κατάλαβε ότι χτύπησε άνθρωπο και γι’ αυτό δεν σταμάτησε για να βοηθήσει. Επαρκής ορατότητα την ώρα του μοιραίου δεν υπήρχε και νόμισε ότι βρήκε σε κάποιο αντικείμενο όπως τελάρο ή ζώο.

Ελεύθερος μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση αφέθηκε και ο οδηγός του φορτηγού. Ο 72χρονος φέρεται να δήλωσε ότι τα τελάρα έφυγαν από το φορτηγό του μετά τη σύγκρουση με το Ι.Χ. του 31χρονου.

Η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων συνεχίζει τη λήψη καταθέσεων από όλους τους μάρτυρες του δυστυχήματος και συνδέει τα κομμάτια του παζλ το ένα μετά το άλλο για το τι ακριβώς συνέβη.

Ωστόσο, η προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες εκτιμάται ότι θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να ολοκληρωθεί.
Υπενθυμίζεται, ότι στο δυστύχημα ενεπλάκησαν τρία συνολικά αυτοκίνητα. Ο άτυχος 31χρονος επέστρεφε σπίτι του από νυχτερινή εργασία όταν σύμφωνα με την Αστυνομία έφυγε τελάρο από το έμφορτο με είδη μαναβικής φορτηγό που προπορευόταν με αποτέλεσμα να κάνει ελιγμό για να το αποφύγει, να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και να συγκρουστεί με το φορτηγό.

Ολα έγιναν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Ο 31χρονος βρισκόταν πεσμένος στο οδόστρωμα τραυματισμένος όταν πέρασε από επάνω του αυτοκίνητο και τον εγκατέλειψε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου