ΤΟΠΙΚΑ

ΚΚΕ Μαγνησίας: Εβγαλε έδρα μετά από τρία χρόνια

κκε-μαγνησίας-εβγαλε-έδρα-μετά-από-τρί-314356

Και δύο εκλογικές αναμετρήσεις χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση

Μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις χωρίς έδρα στη Μαγνησία το ΚΚΕ πέτυχε τελικά στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου να αυξήσει τη δύναμή του στο Νομό κατά 0,61% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015 ανεβάζοντας το ποσοστό του στο 6,24% από 5,63% και να εκλέξει βουλευτή τον Κώστα Στεργίου.

Για την Τοπική Ενότητα Βόλου είναι σημαντικό ότι στις λαϊκές γειτονιές και ιδιαίτερα στη Ν. Ιωνία το ΚΚΕ έχει τη μεγαλύτερη άνοδο που φτάνει και το 1,5%. Τελευταία φορά που εξέλεξε βουλευτή τον κ. Αποστόλη Νάνο ήταν στις εκλογές του Μαΐου του 2012 όμως στις επαναληπτικές του Ιουνίου του ίδιου έτους έχασε την έδρα.

Η εκλογή βουλευτή στη Μαγνησία, όπως και σε κάθε άλλη περιοχή, θα βοηθήσει την ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Με δήλωσή του ο γραμματέας της Τ.Ε. Βασίλης Μεταξάς είπε ότι «το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό για το λαό. Παραμένουν ισχυρές οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τη φυλακή της Ε.Ε. και της καπιταλιστικής οικονομίες που μόνο μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα γεννούν. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η όποια άνοδος του ΚΚΕ, όπως στην περιοχή μας, αποτελεί ένα μικρό βήμα στο δύσκολο αλλά απαραίτητο δρόμο της ανατροπής. Είναι σημαντικό ότι στις λαϊκές γειτονιές και ιδιαίτερα στη Ν. Ιωνία, το ΚΚΕ έχει τη μεγαλύτερη άνοδο που φτάνει μέχρι και 1,5%».

Ο ίδιος σημείωσε ότι το αποτέλεσμα αυτό, το ΚΚΕ θα το θέσει στην υπηρεσία της δύσκολης μάχης για την ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, για να σηκώσουν κεφάλι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες. «Η εκλογή βουλευτή στη Μαγνησία, όπως και σε κάθε άλλη περιοχή φυσικά, θα συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση.

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες λαϊκές οικογένειες που ψήφισαν το ΚΚΕ και τους καλούμε να μπουν πιο ενεργά στο άμεσο καθήκον της οργάνωσης των αγώνων ενάντια στα μέτρα του μνημονίου, για τη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, για την απομόνωση της φασιστικής Χρυσής Αυγής, των μαντρόσκυλων των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Εχουμε εμπιστοσύνη στο λαό μας και προπάντων στη δύναμη που μπορεί να απελευθερώσει όταν αποφασίσει να γκρεμίσει το σημερινό σάπιο οικονομικό και πολιτικό σύστημα» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου