ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλες ελλείψεις στις συνθέσεις των εφορευτικών επιτροπών

μεγάλες-ελλείψεις-στις-συνθέσεις-των-316278

Με τραγικές ελλείψεις συγκροτήθηκαν για ακόμη μία φορά οι Εφορευτικές Επιτροπές για τη διεξαγωγή των εκλογών με τα τακτικά μέλη σε αρκετές περιπτώσεις να μετρούν ακόμη και μηδενικά.

Με τον πρόεδρο, δηλαδή το δικαστικό αντιπρόσωπο και το γραμματέα, διενεργήθηκε στα περισσότερα εκλογικά τμήματα η ψηφοφορία, με αποτέλεσμα να μην απουσιάζουν οι εικόνες ψηφοφόρων που συγκέντρωναν οι ίδιοι το εκλογικό υλικό και στη συνέχεια κατευθύνονταν στην κάλπη για να ασκήσουν το δικαίωμα της ψήφου.

Εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων υπήρξαν ουρές πολιτών έξω από ορισμένα εκλογικά τμήματα αν και η ροή των ψηφοφόρων στην κάλπη χαρακτηριζόταν μικρή αλλά συνεχής και σταθερή χωρίς σκαμπανεβάσματα από νωρίς το πρωί.

Οι περιπτώσεις όπου οι Εφορευτικές Επιτροπές μετρούσαν έως και δύο από τα τέσσερα προβλεπόμενα τακτικά μέλη αποτελούσαν εξαιρέσεις στον κανόνα.

Τα προβλήματα με τις ελλιπείς συνθέσεις επιβεβαίωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Εφορος Στυλιανή Προδρόμου Κουκουτζέλα.

Είναι ενδεικτικό ότι στο 183ο εκλογικό διαμέρισμα δυτικού τμήματος Νέας Ιωνίας όπου στη 1 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει οι 195 από σύνολο 660 ψηφοφόρων δεν υπήρξε κανένα από τα τακτικά ή αναπληρωματικά μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής με αποτέλεσμα η δικαστική αντιπρόσωπος και η γραμματέας να διεξάγουν χωρίς βοήθεια την ψηφοφορία.

Στο 182ο εκλογικό διαμέρισμα αντίστοιχα όπου είχαν προσέλθει στην κάλπη 203 από σύνολο 662 ψηφοφόρων υπήρχε μόνο ένα τακτικό μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής.

Στο 204ο εκλογικό διαμέρισμα του Ανατολικού Τμήματος Νέας Ιωνίας αντίστοιχα όπου είχαν ψηφίσει 212 από σύνολο 663 εγγεγραμμένων δεν παρουσιάστηκε επίσης κανένα μέλος από την Εφορευτική Επιτροπή.

Στο 205ο εκλογικό διαμέρισμα αντίστοιχα του Ανατολικού Τμήματος Νέας Ιωνίας όπου είχαν ψηφίσει 244 πολίτες από σύνολο εγγεγραμμένων 672 υπήρχε μόνο ένα τακτικό μέλος Εφορευτικής Επιτροπής.

Ανάλογη εικόνα υπήρχε σε πολλά εκλογικά τμήματα του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, ενώ η συμμετοχή αντιπροσώπων κομμάτων για τη διευκόλυνση της ψηφοφορίας εκτιμάται ότι ήταν μικρή μέχρι και την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

Οπως αναφέρθηκε, ενδιαφέρον από αντιπροσώπους κομμάτων υπήρξε για τη διαπίστωση επαρκούς εκλογικού υλικού στα εκλογικά διαμερίσματα νωρίς το πρωί και για την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων μετά το κλείσιμο της κάλπης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου