ΤΟΠΙΚΑ

Απρόσκοπτα στο Βόλο η ψηφοφορία, μικρά προβλήματα με καταλόγους

απρόσκοπτα-στο-βόλο-η-ψηφοφορία-μικρά-316299

Κατατοπισμένοι για το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν ήταν στο μεγαλύτερο μέρος τους χθες οι ψηφοφόροι, ενώ τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν εξαιτίας αλλαγών στους εκλογικούς καταλόγους ήταν μεμονωμένα.

Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κύλησε η εκλογική διαδικασία στο Πολεοδομικό Συγκρότημα του Βόλου με τους δικαστικούς αντιπροσώπους να ανοίγουν τις κάλπες κανονικά στις 7 το πρωί όπως προέβλεπε η ψηφοφορία.

Στα ληξιαρχεία Βόλου και Νέας Ιωνίας υπήρχε μία εισροή πολιτών για ενημερωθούν που ψηφίζουν αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο στις εκλογές του δημοψηφίσματος.

Τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν με πολίτες να απευθύνονται σε εκλογικά τμήματα όπου δεν ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγου ήταν μεμονωμένα.

Χαρακτηριστικά η προϊσταμένη του Τμήματος Διοικητικών Θεμάτων της Νέας Ιωνίας, Μαρία Μπλήτα, ανέφερε ότι και στα 41 εκλογικά τμήματα της Νέας Ιωνίας δεν καταγράφηκε κανένα απολύτως πρόβλημα.

«Η διαδικασία κύλησε ομαλά. Εχουμε μία εισροή ενδιαφερομένων για να μάθουν που ψηφίζουν». Ειδικά για περιπτώσεις ψηφοφόρων που εγγράφονταν σε διαφορετικούς εκλογικούς καταλόγους είπε ότι τα περιστατικά ήταν μεμονωμένα. «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε που αποδίδονται. Οι πολίτες δεν επιβεβαίωσαν, ότι ψήφισαν στο τελευταίο δημοψήφισμα ή στις προηγούμενες εκλογές ώστε να έχουμε ένα συγκρίσιμο στοιχείο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου