ΤΟΠΙΚΑ

Ενθουσιασμός για την καθαρή νίκη από νωρίς χθες για τον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

ενθουσιασμός-για-την-καθαρή-νίκη-από-ν-316750

Με μεγάλη ικανοποίηση, ενθουσιασμό αλλά και συγκίνηση, έγινε δεκτό το αποτέλεσμα της κάλπης στο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, η οποία έδωσε καθαρή νίκη. Οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος αισθάνονταν δικαιωμένοι για τη διαπραγματευτική προσπάθεια που έγινε με την Ευρώπη, καθώς, η ετυμηγορία του λαού, όπως επισημάνθηκε, έδωσε την άνεση το νέο κυβερνητικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να βάλει μπροστά το πρόγραμμά του με ορίζοντα 4ετίας.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Φωτό: ΡΑΝΙΑ ΜΑΝΑΣΗ

Από νωρίς το απόγευμα επικρατούσε κλίμα ενθουσιασμού. Οπαδοί του κόμματος είχαν συρρεύσει στην πλατεία Ελευθερίας και παρακολουθούσαν τη μετάδοση των αποτελεσμάτων με τα στελέχη της Νομαρχιακής και τους υποψηφίους. Τα τραπέζια από τα γύρω καταστήματα είχαν γεμίσει κόσμο, ενώ όσο η ώρα περνούσε ολοένα και περισσότεροι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ κατέφθαναν και έδιναν συγχαρητήρια τους βουλευτές.

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην οδό Γαζή είχε διακοπή από το ύψος της οδού Καρτάλη από τις 9.30 το βράδυ. Ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, που το πλήθος τον υποδέχτηκε με εναγκαλισμούς όταν έφτασε στα γραφεία έκανε λόγο για μία ιστορική νίκη. «Ο κόσμος τίμησε και τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Η κυβέρνηση απέδειξε ότι έχει κοινωνικό πρόσωπο και προσανατολισμό έστω με τα λίγα βήματα που έκανε και τη δύσκολη συμφωνία σε αυτούς τους εφτά μήνες διακυβέρνησης. Απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί άξια δίπλα στους πολίτες, που έχουν τρομερά προβλήματα, τον κόσμο που εδώ και πέντε χρόνια στενάζει κάτω από άστοχες και εγκληματικές πολιτικές» πρόσθεσε.

Ο κ. Μεϊκόπουλος είπε ότι «η ανανέωση της εμπιστοσύνης γεμίζει όλους εμάς με τη μεγάλη ευθύνη να μπορέσουμε σε ορίζοντα τετραετίας να ανταποκριθούμε στα προβλήματα που μαστίζουν την καθημερινότητα», ενώ πρόσθεσε ότι «αποτελεί μία ευκαιρία να εγγυηθούμε την πολιτική σταθερότητα, αλλά και να δώσουμε σάρκα και οστά στην προοπτική που γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου». Ο ίδιος εκτίμησε ότι θα επαναληφθεί η επιτυχημένη συνεργασία με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Νίκη της κοινωνίας

Από την πλευρά του ο κ. Μάκης Μπαλλής χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών «καθαρή νίκη της κοινωνίας. Οπως εξήγησε, αυτός ο αγώνας δεν ήταν μόνο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ηταν ένας αγώνας της κοινωνίας ολόκληρης, που άντεξε στο βομβαρδισμό των πιέσεων από διάφορα κέντρα, που έβγαζαν αυτές τις δημοσκοπήσεις και τα διάφορα σενάρια. Ηταν η απάντηση της κοινωνίας σε όλα τα σενάρια που ήθελαν το ΣΥΡΙΖΑ να χάνει και να προωθούν μετά μανίας συγκυβερνήσεις και μεγάλους συνασπισμούς. Ηταν η μεγάλη απάντηση της κοινωνίας στα διλήμματα του ποιος είναι καλύτερος για να διαχειριστεί το δύσκολο αύριο» συμπλήρωσε.

Για την επόμενη μέρα είπε ότι «το ποσοστό μας δίνει τη δυνατότητα να κινηθούμε άνετα, σε συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ όπως έχουμε πει ήδη πολύ πριν τις εκλογές, για να βάλουμε μπροστά αυτά τα οποία έχουμε και που λέμε στο πρόγραμμά μας».

Ερωτηθείς για τη Λαϊκή Ενότητα, είπε ότι «η κοινωνία εκτίμησε τη στάση όλων των κομμάτων και όλων των πολιτικών προσώπων και έδωσε την απάντησή της. Εδωσε την απάντησή της και σε εκείνο το κομμάτι των κομμάτων και των πολιτικών φορέων που αποφάσισαν να ρίξουν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα και να ανακόψουν βιαίως την πορεία της» κατέληξε.

Η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο λαός εκτίμησε τη μεγάλη διαπραγματευτική προσπάθεια που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με την Ευρώπη, σύμφωνα με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του κόμματος. Ο γραμματέας της Νομαρχιακής, Κώστας Βογιατζής, είπε ότι «ήταν μία δύσκολη περίοδος αλλά αυτή τη στιγμή, ένας ΣΥΡΙΖΑ που δέχτηκε την επίθεση όλης της συντηρητικής Ευρώπης, όλης της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα και αντιμετώπισε και εσωτερικό πρόβλημα, κατάφερε ένα αποτέλεσμα λιγότερο από μία μονάδα από το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιανουαρίου. Ο λαός μας εμπιστεύεται και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε σε αυτήν την εμπιστοσύνη του» συμπλήρωσε.

Το μεγάλο στοίχημα τώρα για το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βογιατζής είπε ότι είναι «να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και τα προβλήματα μίας 25χρονης νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης. Είναι κάτι που θα προσπαθήσουμε από αύριο. Είναι το στοίχημα που καλούμαστε να επιτύχουμε», κατέληξε.

Χαρά και συγκίνηση για την ετυμηγορία του λαού

Πλήθος κόσμου παρακολουθεί τα αποτελέσματα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Ελευθερίας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου