ΤΟΠΙΚΑ

Υποθαλάσσια αυτοψία στο μόλο ~ Για την αποτύπωση των προβλημάτων

υποθαλάσσια-αυτοψία-στο-μόλο-για-την-α-320035

Ο Ο.Λ.Β. προκήρυξε διαγωνισμό προϋπολογισμού 15.000 ευρώ

Στην προκήρυξη διαγωνισμού προϋπολογισμού 15.000 ευρώ για την ανάδειξη αναδόχου υποθαλάσσια αυτοψίας και αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης του προσήνεμου μόλου του λιμανιού του Βόλου προχώρησε ο πρόεδρος του ΟΛΒ, Ιωάννης Πρίγκος.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα περιλαμβάνουν την επιθεώρηση και την αποτύπωση των υποθαλάσσιων τμημάτων των υφιστάμενων κρηπιδωμάτων του προσήνεμου μόλου τόσο από την πλευρά της λιμενολεκάνης όσο και από την εξωτερική πλευρά.

Συγκεκριμένα πρέπει να γίνει λεπτομερής υποθαλάσσια επιθεώρηση από καταδυτικό συνεργείο, διερεύνηση και λεπτομερής περιγραφή σε τεχνική έκθεση του τρόπου κατασκευής, εντοπισμός και καταγραφή των προβλημάτων και των αστοχιών.

Η χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης των εν λόγω υπηρεσιών, από τον ανάδοχο, ορίζεται σε δύο μήνες.

Να επισημανθεί ότι η ελλιπής χρηματοδότηση της συντήρησης του κυματοθραύστη έχει σαν αποτέλεσμα να εμφανίζονται κατά διαστήματα τοπικές βλάβες με καταρρεύσεις λιθοδομής, ενώ το ακρομόλιο βρίσκεται σε κακή κατάστημα με τις κατασκευαστικές αστοχίες στο περιμετρικό στηθαίο και το δάπεδο να επιδεινώνουν την κατάσταση.

Σε αυτοψία με τη συνδρομή περιπολικού σκάφους είχαν εντοπιστεί πέντε σημεία στην εξωτερική πλευρά που απαιτούν άμεση επέμβαση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συζήτησε και για την είσπραξη προστίμων στάθμευσης του Κ.Ο.Κ. που βεβαιώνονται σε χώρους της ζώνης λιμένα και τάχθηκε υπέρ να γίνεται και μέσω των ΕΛ.ΤΑ με εβδομαδιαία απόδοση των εισπραττόμενων ποσών σε τραπεζικό λογαριασμό της Ο.Λ.Β. Α.Ε.

Να επισημανθεί ότι είσπραξη γίνεται και στο Τμήμα Εκμετάλλευσης της Διεύθυνσης Δ.Ο.Ε. της ΟΛΒ με απευθείας απόδοση, αλλά και μέσω του δικτύου της Δ.Ο.Υ. μόνο για τα βεβαιωμένα πρόστιμα που δεν εισπράττονται με του δύο προαναφερόμενους τρόπους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου