ΑΛΜΥΡΟΣ

Κόντρα Χατζηκυριάκου – Εσερίδη για την εκκαθάριση του ΝΠΔΔ

κόντρα-χατζηκυριάκου-εσερίδη-για-τη-322230

Στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Αγρια κόντρα ξέσπασε με το «καλησπέρα» στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού μεταξύ του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βαγγέλη Χατζηκυριάκου, και του δημάρχου Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη.

Πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ο κ. Χατζηκυριάκος ζήτησε και πήρε το λόγο για θέμα που αφορά όπως είπε την τιμή και την υπόληψη του ιδίου και των συνεργατών του και επισήμανε στο Σώμα ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλμυρού στην πρώτη 4ετία της θητείας του ως δημάρχου απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες που βαρύνονταν.

Ωστόσο, κατήγγειλε στη συνέχεια το δήμαρχο Αλμυρού για μεθόδευση στα όρια εκβιασμού, κατηγορώντας τον για διαρροή του εμπιστευτικού προσχεδίου του πορίσματος του Σώματος Ορκωτών Λογιστών για το κλείσιμο του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του δήμου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηκυριάκος κατηγόρησε το δήμαρχο ότι είπε στον πρώην ταμία να δώσει ό,τι στοιχεία έχει για τον πρώην δήμαρχο κι εκείνος με τη σειρά του θα τον απάλλασσε απ’ όλα όσα τον αφορούσαν, και ζήτησε τη διενέργεια ΕΔΕ για τη διαρροή του εμπιστευτικού εγγράφου πριν συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Είπε ότι ο ίδιος τα ενημερώθηκε αυτά από τον υπάλληλο, ο οποίος στη συνέχεια ανακάλεσε λέγοντας ότι δεν κατάλαβε καλά, ενώ του τηλεφώνησε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αριστείδης Καραγιώργος που ήταν μάρτυρας του περιστατικού και είπε ότι ο υπάλληλος δεν είχε κατανοήσει τι του είχε ζητηθεί.

Επιπλέον, κατηγόρησε το δήμαρχο ότι μαζεύει υπεύθυνες δηλώσεις από υπαλλήλους κάνοντας χρήση της εξουσίας του με σκοπό τον εκβιασμό και πρόσθεσε ότι «ό, τι έχετε και δεν έχετε υπάρχει και Εισαγγελέας. Δεν θα σέρνετε τον πρώην δήμαρχο με αυτόν τον τρόπο».

Σφόδρα ενοχλημένος ο κ. Εσερίδης διέψευσε τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι ζήτησε από τον υπάλληλο να αναγνωρίσει εάν έγιναν λάθη και να απαντήσει στην έκθεση. Μάλιστα, δεσμεύτηκε απέναντι στο δημοτικό συμβούλιο να φέρει το προσχέδιο στην επόμενη συνεδρίαση για να αντιληφθεί και το Σώμα την πραγματική διάσταση της υπόθεσης.

Ο κ. Εσερίδης κατηγόρησε τον κ. Χατζηκυριάκο ότι υποβαθμίζει το δημοτικό συμβούλιο με χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί, ενώ του υπενθύμισε ότι δεν ήταν ο ίδιος που τον κατήγγειλε και τον έσυρε στα Δικαστήρια και μεταξύ άλλων ότι όταν εξαγριωμένος με τον πρώην δήμαρχο εργολάβος ήρθε στο δήμο για να ζητήσει 300.000 ευρώ, εκείνος του ζήτησε να αποχωρήσει από το δημαρχείο.

Ο δήμαρχος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας για τον αυθαίρετο τρόπο, όπως άφησε να εννοηθεί, που λειτουργούσε ως δήμαρχος. Συγκεκριμένα, επικαλέστηκε την παραλαβή τιμολογίων προμηθευτή του δήμου ύψους 38.000 ευρώ από την πρώην δημοτική αρχή χωρίς να έχει γίνει καμία συνεδρίαση καμίας αρμόδιας Επιτροπής.

«Εμείς θα λειτουργήσουμε όπως πρέπει και όπως ορίζει ο Νόμος. Εμείς μειώσαμε τα έξοδα του δήμου κατά 800.000 ευρώ. Για τη Sovel ζητήσαμε 87.000 ευρώ για τέλη. Εσείς πήρατε μόνο 50.000 ευρώ» συμπλήρωσε.

Να επισημανθεί ότι η συνεδρίαση ενέκρινε ομόφωνα το τρόπο προβολής των κομμάτων, όπως και το τοπικό σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων, κατά πλειοψηφία την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, ενώ η διοικητική αποβολή κέντρου επαγγελματικής κατάρτισης αναβλήθηκε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου