ΤΟΠΙΚΑ

Μονόδρομος τα ελληνικά προϊόντα ~ Επανιδρύθηκε το Κίνημα Πολιτών στο Βόλο

μονόδρομος-τα-ελληνικά-προϊόντα-επαν-322240

Τονίστηκε χθες σε εκδήλωση στο VolosPalace

Το μήνυμα ότι η λογική του Κινήματος Πολιτών, «Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε» είναι μονόδρομος όταν η ανεργία έχει φτάσει στο 26% και σύμφωνα με το Ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕΕ το επόμενο εξάμηνο θα χαθούν 140.000 θέσεις εργασίας και θα κλείσουν άλλες 65.000 επιχειρήσεις μετέφερε χθες ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Γιώργος Καββαθάς στην επίσημη πρώτη του Κινήματος στο Βόλο.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου, χθες, στο ξενοδοχείο Volos Palace παρουσιάστηκε το συντονιστικό όργανο του κινήματος στο Βόλο με επικεφαλής το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο και μέλη τις ΟΕΒΕΜ, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και τη ΓΣΕΒΕΕ, ο κ. Καββαθάς είπε ότι είναι θέμα εθνικής ανάγκης σε κάθε ελληνικό σπίτι να μπει η λογική του κινήματος πολιτών, ντύνομαι, τρώω, κάνω τουρισμό ελληνικά.

Επικαλούμενος τα προαναφερόμενα στοιχεία μελέτης του Ινστιτούτου της ΣΕΒΕΕ είπε ότι «πρέπει να υπάρξουν συνέργειες των φορέων και της Πολιτείας. Ηδη το υπουργείο Ανάπτυξης έβγαλε το σήμα της πιστοποίησης των ελληνικών προϊόντων και τους κανόνες, άρα ξέρουμε όλοι πια πως μπορούμε να επιλέξουμε και γιατί πρέπει να επιλέξουμε τα ελληνικά προϊόντα. Η ελληνική οικονομία μετά την εφαρμογή των capital controls επέστρεψε στο 2012 σύμφωνα με όλους τους δείκτες της οικονομίας» κατέληξε.

Το Κίνημα Πολιτών μπορεί να φέρει την ελπίδα. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του κινήματος, ανοίγοντας τις ομιλίες της εκδήλωσης είπε ότι «σήμερα ξεκινάει μία προσπάθεια στον τόπο μας που μπορεί να φέρει την ελπίδα, γιατί βασίζεται στην ελληνική γη και στην επιστροφή στους ανθρώπους που παράγουν σε αυτόν τον τόπο. Εμείς δεχτήκαμε να έχουμε μία ευθύνη σε αυτήν την προσπάθεια ακριβώς γιατί πιστεύουμε ότι μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις – συνθήκες που θα επιτρέψουν σε νέους ανθρώπους να εργαστούν στον τόπο μας και όχι μακριά από εμάς. Αποκτώντας συνείδηση και αγοράζοντας και καταναλώνοντας αυτά που εμείς παράγουμε θα δώσουμε ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί πραγματικά και με τις δικές της δυνάμεις να κάνει πολλά» κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, Τρύφωνας Πλαστάρας, τόνισε ότι «οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πραγματικά τρομερά προβλήματα. Ομως, αυτή η κίνηση δημιουργεί τους όρους και τις προϋποθέσεις, ώστε να δοθεί λύση στο κομμάτι της απασχόλησης, με την αύξηση του τζίρου και τη μείωση της ανεργίας», είπε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος της δεύτερης ΟΕΒΕΜ, Μαντάς Γρηγόρης, τόνισε ότι η εκδήλωση δίνει μία μεγάλη ευκαιρία σε όλους τους φορείς της αγοράς να αφυπνίσουν τον κόσμο να προσέχει τι αγοράζει, από πού το αγοράζει και για ποιο λόγο το αγοράζει. «Εχουμε φτάσει σε ένα σημείο της κρίσης που θα πρέπει να αναθεωρήσουμε την υποδομή μας σαν χώρα και οικονομία ξεκινώντας από τους καταναλωτές και τους επιχειρηματίες και γενικότερα όλο τον κόσμο που ονομάζουμε αγορά. Πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή για να ενισχύσουμε την οικονομία μας» πρόσθεσε.

Στα προϊόντα της Μαγνησίας που είναι εξαιρετικής ποιότητας, στάθηκε με τη σειρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης. Οπως είπε, θα πρέπει να τα προτιμήσουμε, να υποστηρίξουμε το σπίτι μας, να γυρίσουν τα χρήματά μας στον τόπο τους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Παρουσία πλήθους κόσμου η εκδήλωση για την επανίδρυση του Κινήματος Πολιτών

Από τη χθεσινή εκδήλωση του Κινήματος Πολιτών, «Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου