ΑΛΜΥΡΟΣ

Στο Γυμνάσιο μαθήτρια με κινητικά προβλήματα

στο-γυμνάσιο-μαθήτρια-με-κινητικά-προ-332105

Ο δήμος Αλμυρού διαμόρφωσε αίθουσα διδασκαλίας στο Γυμνάσιο Σούρπης για να μην αλλάξει μαθητικό περιβάλλον

Αίθουσα διδασκαλίας με την ενοποίηση χώρων στο ισόγειο του Γυμνασίου Σούρπης ώστε μαθήτρια με κινητικά προβλήματα που φέτος πρόκειται να φοιτήσει στην Α’ Τάξη να μην χρειαστεί να αλλάξει μαθητικό περιβάλλον, αλλά να συνεχίσει τη φοίτησή της στο Γυμνάσιο με τους υπόλοιπους συμμαθητές της από το Δημοτικό, διαμόρφωσε η δημοτική αρχή Αλμυρού.

Ανθρώπινο προφίλ έδειξε η δημοτική αρχή Δημ. Εσερίδη, ικανοποιώντας το αίτημα της οικογένειας της μαθήτριας αν και υπήρχε η σχολική υποδομή στον Αλμυρό και η κοπέλα θα μπορούσε να εγγραφεί σε κάποιο ειδικό εκπαιδευτήριο.

Η υπεύθυνη για θέματα Παιδείας, Μαρία Σταυραντώνη, σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνο Βαλαμούτη, μερίμνησαν ώστε να δημιουργηθούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Συνεργεία του δήμου διαμόρφωσαν την αίθουσα διδασκαλίας στο ισόγειο του σχολικού κτιρίου καθώς εκεί δεν υπήρχε προβλεπόμενος χώρος με την ενοποίηση γραφείων, γκρέμισαν τοίχους, άνοιξαν παράθυρα. Επιπλέον, διαπλάτυναν τις πόρτες ώστε να μπορεί να διέλθει αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ διαμορφώνουν και στις εγκαταστάσεις υγιεινής ειδικό χώρο για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Ακόμη, κατασκεύασαν εξωτερική ράμπα, ώστε η μαθήτρια να μπορεί να ανεβαίνει με το αναπηρικό της καροτσάκι τη μικρή υπερύψωση του εδάφους κατά 60 πόντους, που έχει το σχολείο.

«Τα συνεργεία εργάζονται εκεί εδώ και δεκαπέντε μέρες ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» είπε η κ. Σταυραντώνη.

Η φετινή σχολική εκπαιδευτική χρονιά στον Αλμυρό βρίσκει σχεδόν όλα τα εκπαιδευτήρια με κάποιες εξαιρέσεις όπου απαιτούνται ειδικές μελέτες και παρεμβάσεις, έτοιμα να φιλοξενήσουν τους μαθητές σε ανθρώπινες συνθήκες διδασκαλίας.

Σε σύσκεψη με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, ενημέρωσε η ίδια, ιεραρχήθηκαν οι εργασίες και πραγματοποιήθηκε ελαιοχρωματισμός εσωτερικών χώρων, επεμβάσεις εξωτερικά όπου υπήρχαν προβλήματα, μελέτες για συγκεκριμένα σχολεία με προβλήματα που χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης.

Ειδικά για το Δημοτικό Σχολείο Ανάβρας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και άμεσα η Τεχνική Υπηρεσία θα αποκαταστήσει τα προβλήματα, που επισημάνθηκαν.

«Ολα είναι έτοιμα για την εκπαιδευτική χρονιά που μόλις ξεκίνησε. Εγινε καθαριότητα στους προαύλιους χώρους, ελαιοχρωματισμοί, ενώ τα βαψίματα θα συνεχιστούν στους εξωτερικούς χώρους των εκπαιδευτηρίων» κατέληξε η ίδια.

Να επισημανθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθούν και οι τοποθετήσεις από τα ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ και τα κενά που υπάρχουν σε ορισμένες ειδικότητες αναμένεται να καλυφθούν με το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου