ΤΟΠΙΚΑ

Τραυματισμένη η αγορά του Βόλου

τραυματισμένη-η-αγορά-του-βόλου-334463

Εκλεισε κατάστημα με παιδικά ρούχα – Πολλά λουκέτα από τον Οκτώβριο φοβάται ο εμπορικός κόσμος

Από το κακό στο χειρότερο βαδίζει η εμπορική αγορά του Βόλου, η οποία βγήκε τραυματισμένη από τις εκπτώσεις του καλοκαιριού μετά τη δύσκολη περίοδο των capital controls και συνεχίζει να κινείται με πεσμένους ρυθμούς ενόψει των εθνικών εκλογών. Την περασμένη εβδομάδα έκλεισε ένα κατάστημα με παιδικά ρούχα. Η δύσκολη κατάσταση που βιώνει η αγορά ο εμπορικός κόσμος φοβάται ότι θα φανεί από τον Οκτώβριο με σειρά λουκέτων.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Κωνσταντίνος Τσέλιος, είπε ότι «η αγορά πάει χάλια. Είναι τραυματισμένη, ενώ ο Σεπτέμβριος είναι υποτονικός μήνας και η προεκλογική συγκυρία δε βοηθά να αυξηθεί η κίνηση στα καταστήματα».

Πολλά εμπορικά του κέντρου συνεχίζουν τα δεκαήμερα εκπτώσεων σε μία προσπάθεια να τονώσουν τα οικονομικά των επιχειρήσεών, όμως τα πράγματα είναι δύσκολα. Ο κ. Τσέλιος τόνισε ότι «η εκπτωτική περίοδος του καλοκαιριού έκλεισε με απώλειες στον τζίρο των καταστημάτων ύψους 40%. Δυστυχώς, παρά τα οξυμένα προβλήματα, οι εκλογές επιτείνουν περαιτέρω το δυσμενές κλίμα στην αγορά» πρόσθεσε ο ίδιος.

Για τους εμπόρους μετά από έξι χρόνια οικονομικής κρίσης η επόμενη κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ασχοληθεί με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ιδιωτική πρωτοβουλία, διαφορετικά η ανεργία, η οποία μετράει ήδη υψηλά ποσοστά, θα καλπάσει.

«Θα κλείσουν επιχειρήσεις από τον Οκτώβρη» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, επισημαίνοντας ότι την περασμένη εβδομάδα έκλεισε ένα εμπορικό κατάστημα με παιδικά ρούχα.

Ο εμπορικός κόσμος διαμαρτύρεται ότι όλα τα χρόνια της οικονομικής κρίσης το κράτος δεν μερίμνησε για τον ιδιωτικό τομέα. «Πρέπει επιτέλους να βρουν τρόπους να χαμηλώσουν τις δόσεις των ρυθμίσεων, να μειώσουν τη φορολογία. Αυτή τη στιγμή μία επιχείρηση που έχει κέρδη 10.000 ευρώ πληρώνει φόρο στο κράτος 6.000 ευρώ» είπε ο κ. Τσέλιος.

Επιπλέον, σημείωσε ότι πρέπει να σταματήσει και η τρομοκρατία με την κρίση. «Ο κόσμος φοβάται από αυτά που ακούει και ενημερώνεται και δεν ξέρει που να καταναλώσει τα χρήματά του. Η αγορά δυστυχώς το αντιλαμβάνεται αυτό με το χειρότερο τρόπο» κατέληξε.

Οι έμποροι συνεχίζουν τις επαφές με υποψήφιους βουλευτές κομμάτων στους οποίους εκθέτουν τα προβλήματα και ζητούν λύσεις μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου