ΤΟΠΙΚΑ

«Κλειδώνει» το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Μαγνησία

κλειδώνει-το-ψηφοδέλτιο-του-κκε-στη-356830

Με την ελπίδα να εκλέξει μία έδρα κομουνιστή βουλευτή στη Μαγνησία ρίχνεται στη μάχη για τις εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη το ΚΚΕ Μαγνησίας.

Η κατάρτιση του ψηφοδελτίου, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, αναμένεται να «κλειδώσει» τις προσεχείς μέρες και μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή ίσως ανακοινωθεί ο χρόνος της παρουσίασης του ψηφοδελτίου.

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Μαγνησία εκτιμάται ότι θα είναι ίδιο με αυτό του Ιανουαρίου, ωστόσο θα υπάρξει μία αλλαγή, καθώς η κ. Ολγα Σταροπούλου μετακόμισε στην Αθήνα και εξετάζεται η υποψηφιότητά της να αντικατασταθεί από άλλο μέλος του κόμματος, πιθανότατα γυναίκα.

Η ιεράρχηση της λίστας των υποψηφίων θα γίνει σύμφωνα με το αποτέλεσμα των τελευταίων εθνικών εκλογών, με πρώτο τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Κώστα Στεργίου, που είχε λάβει και τις περισσότερες ψήφους.

Η κεντρική συγκέντρωση

Σύμφωνα με την Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ, η προκήρυξη των εκλογών τη συγκεκριμένη περίοδο συνέπεσε με το πολιτικό άνοιγμα των οργανώσεων του ΚΚΕ μπροστά στο ετήσιο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή. Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, λοιπόν, θα πραγματοποιηθεί στο Φεστιβάλ, που φέτος θα γίνει μία μέρα, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στο γνωστό χώρο, στο πάρκο Ρήγα Φεραίου στο Δημαρχείο Βόλου. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του Π.Γ.

«Στις λίγες μέρες που έχουμε μπροστά μας, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ έχουμε τη φιλοδοξία να φτάσουμε με όλους τους τρόπους, κυρίως στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, τους νέους και να συζητήσουμε για τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο που υπάρχει σήμερα και την προτείνει το ΚΚΕ. Ξεκινώντας από σήμερα (Κυριακή) με τη διακίνηση του Ριζοσπάστη που έχει τη διακήρυξη της Κ.Ε. μπροστά στις εκλογές και κάθε μέρα θα είμαστε στις γειτονιές, στους τόπους δουλειάς, σε συσκέψεις, μικρές συγκεντρώσεις.

Εμείς μπορούμε να κοιτάξουμε το λαό στα μάτια, ακριβώς γιατί του είπαμε την αλήθεια, δεν τον κοροϊδέψαμε, κρατήσαμε αταλάντευτη στάση απέναντι σε επιθέσεις φιλίας και ταξίματα για υπουργικούς θώκους από μεριάς ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς επειδή ξέραμε και επιβεβαιώθηκε ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση στο πλαίσιο της Ε.Ε. και της οικονομίας των μονοπωλίων όποιο πρόσημο και αν έχει, θα καταλήξει ο καλύτερος υπηρέτης του κεφαλαίου.

Οι προσδοκίες μας είναι, ασφαλώς η εκλογική άνοδος. Θα έχει σημασία και για την περιοχή η εκλογή κομμουνιστή βουλευτή, κάτι που για λίγες ψήφους δεν έγινε το Γενάρη. Γι’ αυτό κάθε ψήφος στήριξης στο ΚΚΕ είναι πολύτιμη και καλούμε όλο το λαό της Μαγνησίας, έστω και αν δε συμφωνεί σε όλα με το ΚΚΕ να το στηρίξει. Πρώτα και κύρια θα ενισχύσει τη δική του φωνή και δύναμη πολλαπλάσια την επομένη. Δεν θα απογοητευτεί, γιατί δεν θα προδοθεί από το ΚΚΕ. Το αντίθετο, ξέρει ότι θα κατατεθεί στην ανάπτυξη των αγώνων και την απαραίτητη ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος, για να αντιπαλέψουμε τα μνημόνια και να ανοίξουμε δρόμο προοπτικής.

Οι Οργανώσεις του Βόλου, όπως και σε όλη την Ελλάδα, συζητάνε τις μέρες αυτές τα ψηφοδέλτια. Οι δικές μας διαδικασίες δεν περιλαμβάνουν λοβιτούρες, «διαρροές», γιατί η μόνη προσωπική φιλοδοξία όλων όσοι είναι μέλη ή παλεύουν με το ΚΚΕ, είναι η ενίσχυση του λαϊκού παράγοντα. Οποιο μετερίζι επιλέγεται για τον καθένα με τις συλλογικές μας αποφάσεις είναι τιμή και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις» ενημερώνει.

Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιοι στις τελευταίες εκλογές ήταν ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Αγγελής, ο αυτοαπασχολούμενος Γιώργος Αναγνώστου, η αυτοαπασχολούμενη Ρένα Λούμα, το μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, Βασίλης Μεταξάς, η εκπαιδευτικός, μέλος Δ.Σ. της ΟΓΕ, πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας, Αγόρη Ρούση – Κώτη, η αυτοαπασχολούμενη Ολγα Σταροπούλου, ο μεταλλεργάτης – πρόεδρος του Σωματείου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» Κώστας Στεργίου και ο συνταξιούχος, δημοτικός σύμβουλος Βόλου Θόδωρος Τσαλούχας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου