ΤΟΠΙΚΑ

Δεκαήμερα προσφορών στην αγορά του Βόλου

δεκαήμερα-προσφορών-στην-αγορά-του-βό-357787

Ατέρμονος αγώνας δρόμου για να παραμείνουν όρθια τα καταστήματα

Τελειώνουν οι εκπτώσεις, ξεκινούν οι προσφορές. Από την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζουν στα εμπορικά καταστήματα της πόλης τα δεκαήμερα προσφορών με την προσδοκία να τονωθεί η αγορά και να παραμείνει όρθια στον έκτο χρόνο της οικονομικής κρίσης παρά τη δυσμενή συγκυρία των εκλογών.

«Ευελπιστούμε ο κόσμος να στηρίξει την αγορά. Εμείς πλέον εκτιμούμε την κατάσταση βδομάδα με τη βδομάδα, καθώς τα πράγματα είναι τόσο απελπιστικά. Οι τιμές είναι ήδη πολύ χαμηλές με την αγορά να είναι λες και βρίσκεται σε περίοδο εκπτώσεων όλο το χρόνο» είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Κώστας Τσέλιος.

Οι έμποροι συνεχίζουν να καταβάλλουν έντονες προσπάθειες προκειμένου οι επιχειρήσεις να αντέξουν τις δυσκολίες. «Εδώ και έξι χρόνια οι τιμές βρίσκονται σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα. Δεν έχουμε κάνει αυξήσεις, αλλά απορροφήσαμε το ΦΠΑ, τον ΕΝΦΙΑ, γενικά την υψηλή φορολογία και προσφέρουμε στον καταναλωτή εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα σε ελκυστικές τιμές» είπε ο ίδιος.

Ο εμπορικός κόσμος έχει ανάγκη από υποστήριξη. Ο κ. Τσέλιος είπε ότι η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου που διανύουμε ήταν καλή στην κίνησή της, όμως ολόκληρος ο μήνας που φεύγει στο σύνολό του δεν φτάνει για να καλύψει τη ζημιά του Ιούλη.

Ο εμπορικός κόσμος θα μετρήσει τις απώλειες του διμήνου Ιουλίου – Αυγούστου στις αρχές της άλλης εβδομάδας οπότε και θα έχει καθαρή εικόνα για τον απολογισμό.

Πάντως, σίγουρα εκτιμάται ότι το ταμείο δε θα βγει κερδισμένο. «Το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου θα έχει σίγουρα αρνητικό πρόσημο σε ποσοστό που δεν θα είναι κάτω του 30 – 40%» είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Στο μεταξύ, η αγορά προετοιμάζεται για τη φθινοπωρινή περίοδο με τις βιτρίνες των καταστημάτων να έχουν ήδη στολιστεί με τα ρούχα της νέας σεζόν. Οι έμποροι που προμηθεύονται τις παραγγελίες τους από το εσωτερικό έχουν το επιπλέον έξοδο ότι μετά την τραπεζική αργία πρέπει να προκαταβάλουν το σύνολο των χρημάτων των παραγγελιών γεγονός που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την εργασία τους.

Ακόμη πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τα καταστήματα που εισάγουν ρούχα από το εξωτερικό, τα οποία εκτιμάται ότι ίσως να αντιμετωπίσουν ελλείψεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου