ΤΟΠΙΚΑ

Αποκαθίστανται οι πληρωμές για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

αποκαθίστανται-οι-πληρωμές-για-τη-γυν-357799

Ικανοποιήθηκε το 50% των αιτημάτων που κατατέθηκαν

Ομαλοποιούνται οι πληρωμές των δικαιούχων που είχαν λαμβάνει χρήματα από τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα» για τις επενδύσεις στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ το 2013 για την τόνωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Ο οικονομικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παναγιώτης Βενετσάνος, που ρωτήθηκε μετά τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν από το Φεβρουάριο – Μάρτιο, είπε ότι εδώ και δύο – τρεις εβδομάδες έχουν ικανοποιηθεί ή ικανοποιούνται το 50% και ίσως και παραπάνω των αιτημάτων που έχουν κατατεθεί. Οι υπόλοιποι, πρόσθεσε, θα πληρωθούν για την πρόοδο των επενδύσεων ανάλογα με δυνατότητες του Δημοσίου.

«Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα είχαν σταματήσει οι ροές των χρημάτων από το υπουργείο λόγω των γνωστών εξελίξεων. Ωστόσο, ήδη, έχουν αρχίσει να ομαλοποιούνται οι πληρωμές και να πιστώνονται οι λογαριασμοί» είπε ο ίδιος.

Ο κ. Βενετσάνος σημείωσε ότι έχουν ειδοποιηθεί αρκετοί από τους επενδυτές ότι θα πληρωθούν και αν κάποιοι που έχουν ελεγχθεί δεν έχουν λάβει τις επιδοτήσεις θα πληρωθούν το προσεχές διάστημα.

«Ο Ενδιάμεσος Φορέας Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητας» πληρώνει τους δικαιούχους με χρήματα από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο επενδυτής υποβάλει το αίτημα για το έργο και προσκομίζει τα δικαιολογητικά που το αποδεικνύουν όπως τιμολόγια και αποδείξεις εισπράξεων. Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας ελέγχει τα δικαιολογητικά, πιστοποιεί το έργο που έγινε και εφόσον το υπουργείο καταβάλει τα χρήματα, ο Ενδιάμεσος Φορέας τα καταθέτει στους λογαριασμούς.

Τα αιτήματα αφορούν στη μερική πληρωμή του έργου ή την αποπληρωμή του ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που έχει να επιδείξει ο επενδυτής.

Υπενθυμίζεται ότι τα έργα ολοκληρώνονται στις 31 Δεκεμβρίου 2015. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας στην οδό Ιωλκού 4 ή στο τηλέφωνο 2421076894.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου